PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Reprezentanţii PDL i-au dat replica primarului Dorel Coica

Cosmin Rațiu, Claudiu Ardelean

Preşedintele filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean, şi consilierul local Cosmin Raţiu l-au criticat, astăzi, într-o conferinţă de presă, pe primarul Dorel Coica, nemulţumiţi de acuzaţiile ce le-a adus reprezentanţilor democrat liberali cu privire la aprobarea bugetului municipiului.

Claudiu Ardelean a arătat că nu PDL este vinovat de faptul că municipiul Satu Mare nu a avut un buget votat, ci chiar premierul Victor Ponta, care a adoptat bugetul de stat foarte târziu. Potrivit acestuia, bugetul de stat pe 2013 trebuia aprobat în decembrie 2012 , arătând că în vremea guvernării PDL bugetul era cunoscut încă dinainte de intrarea în noul an.

În opinia acestuia, drumurile nu sunt reparate pentru că bugetul a fost aprobat târziu, administraţiile locale putând doar că cheltuiască veniturile proprii.

„Din păcate, în acest moment la cum arată bugetul, investiţiile sunt în aer. Iar o societate, un oraş, nu se poate dezvolta fără investiţii. Şi nu cred că o să mai aibă vreo scuză. Deţin puterea locală, deţin puterea naţională, trebuie doar să ia bani să investească şi să ridice oraşul. Peste trei ani când vor fi alegerile locale n-o să existe vreo scuză”, a spus Claudiu Ardelean.

Consilierul Cosmin Raţiu a declarat că a lipsit de la şedinţa de Consiliu Local din 4 aprilie deoarece în buget nu a fost prevăzută suma pentru înfiinţarea celor patru cabinete stomatologice şcolare.

Acesta consideră acuzele primarului drept nefondate, precizând că a votat bugetul în cunoştinţă de cauză după ce a cerut introducerea sumei pentru cabinete „în numele PDL şi a cetăţenilor”.Raţiu a negat că ar fi „al zecelea consilier UDMR”, punând această acuzaţie pe seama unei „prietenii” cu edilul şef.

El şi-a mai exprimat nemulţumirea faţă de faptul că a fost tăiată finanţarea medicilor stomatologici, trecând în revistă realizările de pe vremea guvernării PDL-UDMR: modernizarea Unităţii de Primire Urgenţe, modernizarea Spitalului de Boli Contagioase, restaurarea blocurilor operatoare.

„Din păcate USL în Satu Mare nu şi-a făcut simţită activitatea. Acele taxe care au fost majorate cu 16% ar fi trebuit să se regăsească în creşterea calităţii vieţii. Din păcate noi nu avem drumuri, parcuri, clădiri reabilitate, nu avem locuri de joacă pentru copii”, a spus consilierul PDL.

Raţiu s-a catalogat drept un opozant al puterii, un om care are curajul să spună ceea ce se întâmplă.