Ultima actualizare: azi, 15:24
Locale

Reprezentanţii PDL i-au dat replica primarului Dorel Coica

Cosmin Rațiu, Claudiu Ardelean

Cosmin Rațiu, Claudiu Ardelean

Preşedintele filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean, şi consilierul local Cosmin Raţiu l-au criticat, astăzi, într-o conferinţă de presă, pe primarul Dorel Coica, nemulţumiţi de acuzaţiile ce le-a adus reprezentanţilor democrat liberali cu privire la aprobarea bugetului municipiului.

Claudiu Ardelean a arătat că nu PDL este vinovat de faptul că municipiul Satu Mare nu a avut un buget votat, ci chiar premierul Victor Ponta, care a adoptat bugetul de stat foarte târziu. Potrivit acestuia, bugetul de stat pe 2013 trebuia aprobat în decembrie 2012 , arătând că în vremea guvernării PDL bugetul era cunoscut încă dinainte de intrarea în noul an.

În opinia acestuia, drumurile nu sunt reparate pentru că bugetul a fost aprobat târziu, administraţiile locale putând doar că cheltuiască veniturile proprii.

„Din păcate, în acest moment la cum arată bugetul, investiţiile sunt în aer. Iar o societate, un oraş, nu se poate dezvolta fără investiţii. Şi nu cred că o să mai aibă vreo scuză. Deţin puterea locală, deţin puterea naţională, trebuie doar să ia bani să investească şi să ridice oraşul. Peste trei ani când vor fi alegerile locale n-o să existe vreo scuză”, a spus Claudiu Ardelean.

Consilierul Cosmin Raţiu a declarat că a lipsit de la şedinţa de Consiliu Local din 4 aprilie deoarece în buget nu a fost prevăzută suma pentru înfiinţarea celor patru cabinete stomatologice şcolare.

Acesta consideră acuzele primarului drept nefondate, precizând că a votat bugetul în cunoştinţă de cauză după ce a cerut introducerea sumei pentru cabinete „în numele PDL şi a cetăţenilor”.Raţiu a negat că ar fi „al zecelea consilier UDMR”, punând această acuzaţie pe seama unei „prietenii” cu edilul şef.

El şi-a mai exprimat nemulţumirea faţă de faptul că a fost tăiată finanţarea medicilor stomatologici, trecând în revistă realizările de pe vremea guvernării PDL-UDMR: modernizarea Unităţii de Primire Urgenţe, modernizarea Spitalului de Boli Contagioase, restaurarea blocurilor operatoare.

„Din păcate USL în Satu Mare nu şi-a făcut simţită activitatea. Acele taxe care au fost majorate cu 16% ar fi trebuit să se regăsească în creşterea calităţii vieţii. Din păcate noi nu avem drumuri, parcuri, clădiri reabilitate, nu avem locuri de joacă pentru copii”, a spus consilierul PDL.

Raţiu s-a catalogat drept un opozant al puterii, un om care are curajul să spună ceea ce se întâmplă.

Pearl Beauty Center

6 comentarii

 1. zsolti Răspunde

  Că politica e o curvă, a devenit deja a doua definiţie şi poate cea mai corectă a acestui termen. Dar cum reuşesc unii să lingă ce au scuipat, să cureţe de fapt locul pentru un nou scuipat, te face să realizezi că politica nu este destinată, în nici un caz, oamenilor cu bun simţ şi onoare

 2. Daniel Răspunde

  Ok e bine fratilor, dar daca aveti atata curaj poate faceti o conferinta de presa si sa aveti curajul sa spuneti si de alte lucruri, de exemplu, ca se duc milirde pe Florisal, iar orasul arata mizerabil (nu ma refer la containere), se duc bani miliarde la Politia Locala, dar orasul e plin de cersetori, boschetari etc.. se duc miliarde pentru trusturile lui Pacuraru si Govor (Govor nu prea in ultim vreme), doar ca sa manipuleze ei satmarenii. Si domnul doctor Ratiu, tot respectul, dar poate ii spuneti si la dr. Coica, care e coleg de breasla, ca la cabinetele Coica sa se dea si chitanta cand se incaseaza bani, ca asa e legea, altfel se numeste evaziune fiscala, si el ca primar ar trebui s isi dea demisia.

 3. Daniel Răspunde

  Ok e bine ca faceti opozitie, ins daca tot spuneti lucrurilor pe nume, se poate spune si de ce da primri miliarde la Florisal, iar orasul arata cum arata, si nu ma refer la pubele, ca se da miliarde la Politia Locala, si orasul e plin de cersetori si boschetari etc. Si domnule dr. Ratiu, tot respectul, dar poate ii spuneti si colegului de breasla, dr. Coica, sa le puna pe angajatele de la cabinetele sale sa dea chitanta cand se incaseaza bani, ca asa e legea, altfel e evaziune fiscala, si el ca primar as exemplu da, si vorbeste de impozite si bugete?

 4. dan Răspunde

  Bravo Daniel, mai încearcă!

 5. ion romanu Răspunde

  zice: Şi nu cred că o să mai aibă vreo scuză. Deţin puterea locală, deţin puterea naţională, trebuie doar să ia bani să investească şi să ridice oraşul.
  dar pana anul trecut cine era in aceeasi pozitie? eu?
  macar sa se abtina de la povesti fara sens… nu ca l-as iubi pe edilul de azi, dar si portocalii sunt acelasi balmes.

  • andrei Răspunde

   Ioane tu ai minte scurta?Pana anul trecut:
   Primar UDMR,viceprimar PNL.
   Presedinte de consilui Judetean UDMR vicepresedinti PNL si PSD.Cand au avut functii de conducere portocalii?Giurca a fost ca apa sfintita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.