PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sindicaliştii sătmăreni, lăsaţi baltă de USL

Prefectul Eugeniu Avram i-a convocat astăzi pe parlamentarii din judeţ şi pe sindicaliştii sătmăreni la o nouă şedinţă a Comisiei pentru Dialog Social, pentru a discuta despre problemele acestora.

Dintre cei şapte parlamentari sătmăreni au participat doar senatorii Pataki Csaba şi Valer Marian, respectiv deputatul Erdei Istvan.

Liderii sindicatelor şi-au expus pe rând problemele, nemulţumirea cea mai mare fiind că până acum nu a fost introdus în Parlament un proiect de lege privind dialogul social, deşi în campania electorală au primit promisiuni că acest lucru va fi o prioritate.

“USL-ul ne-a lăsat baltă. USL se păstrează în sondaje pentru că nu are opoziţie”, a punctat Sorin Faur, preşedintele Cartel Alfa Satu Mare.

Parlamentarii prezenţi le-au promis sindicaliştilor sprijin, precizând că vor face tot posibilul pentru introducerea unei astfel de iniţiative, urmând ca ulterior reprezentanţii Guvernului să-şi prezinte propria variantă de lege.

“Am văzut că lucrurile nu prea se mişcă. Dacă nu se mişcă Guvernul depunem noi o iniţiativă şi atunci va fi obligat să depună varianta sa. Vom găsi o modalitate prin care să introducem iniţiativa în Parlament”, a afirmat Pataki Csaba, membru în Comisia pentru Muncă.

 

De asemenea, senatorul PSD Valer Marian a afirmat că va depune o interpelare pe această temă şi că grupul social democrat susţine această lege. Acesta a remarcat că Guvernul are “o tendinţă de amânare” a proiectului.

La rândul său, deputatul UDMR Erdei Istvan i-a asigurat pe sindicalişti că va susţine adoptarea acestei legi, fiind posibil ca iniţiativa să aparţină celor trei parlamentari. Chiar dacă şansele opoziţiei sunt mici, având în vedere că reprezintă doar 30% din Parlament, aceştia speră ca măcar să atragă atenţia asupra subiectului.