Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Sindicaliştii sătmăreni, lăsaţi baltă de USL

sindicalisti Prefectul Eugeniu Avram i-a convocat astăzi pe parlamentarii din judeţ şi pe sindicaliştii sătmăreni la o nouă şedinţă a Comisiei pentru Dialog Social, pentru a discuta despre problemele acestora.

Dintre cei şapte parlamentari sătmăreni au participat doar senatorii Pataki Csaba şi Valer Marian, respectiv deputatul Erdei Istvan.

Liderii sindicatelor şi-au expus pe rând problemele, nemulţumirea cea mai mare fiind că până acum nu a fost introdus în Parlament un proiect de lege privind dialogul social, deşi în campania electorală au primit promisiuni că acest lucru va fi o prioritate.

“USL-ul ne-a lăsat baltă. USL se păstrează în sondaje pentru că nu are opoziţie”, a punctat Sorin Faur, preşedintele Cartel Alfa Satu Mare.

Parlamentarii prezenţi le-au promis sindicaliştilor sprijin, precizând că vor face tot posibilul pentru introducerea unei astfel de iniţiative, urmând ca ulterior reprezentanţii Guvernului să-şi prezinte propria variantă de lege.

“Am văzut că lucrurile nu prea se mişcă. Dacă nu se mişcă Guvernul depunem noi o iniţiativă şi atunci va fi obligat să depună varianta sa. Vom găsi o modalitate prin care să introducem iniţiativa în Parlament”, a afirmat Pataki Csaba, membru în Comisia pentru Muncă.

dialog social

 

De asemenea, senatorul PSD Valer Marian a afirmat că va depune o interpelare pe această temă şi că grupul social democrat susţine această lege. Acesta a remarcat că Guvernul are “o tendinţă de amânare” a proiectului.

La rândul său, deputatul UDMR Erdei Istvan i-a asigurat pe sindicalişti că va susţine adoptarea acestei legi, fiind posibil ca iniţiativa să aparţină celor trei parlamentari. Chiar dacă şansele opoziţiei sunt mici, având în vedere că reprezintă doar 30% din Parlament, aceştia speră ca măcar să atragă atenţia asupra subiectului.

 

sindicalisti 2

5 comentarii

  1. gavril Răspunde

    deputatul erdei sa spuna ce a facut in legislatura trecuta cand era la guvernare!!!! bineinbteles inafara de sustinerea sifonarii fondurilor de udmr carei si incitarea la discriminare prin tiparirea cartii de falsificare a istoriei,traseul legendelor satmarene;ce initiativa a avut cand a aflat ca un consilier personal al primarului kovacs scrie articole sovine incitatoare la adresa romanilor din Carei???

  2. Liliana Răspunde

    Parlamentarii maghiari dau dovada de un minim bun simt si educatie prin participarea la sedinta! Cu toata stima pt. d-na viceprimar, in ce calitate a participat la sedinta???? Cand vom invata sa discutam doar cu cei care au calitatea de a o face??? Cine sunt ceilalti 4 parlamentari, platiti din banii nostrii care nu au participat si motivele neparticiparii( sa fie oare din cauza ca nu sunt platite aceste sedinte sau sunt si nu stim??) Sindicatele au luat o mare tzeapa, sustinand U.S.L.-ul. Sper sa fie o invatatura de minte sa nu se mai implice in probleme politice si sa faca “politica apararii locurilor de munca si a salariilor”!! Dl. prefect puncteaza din nou la capitolul seriozitate si disponibilitate! Felicitari!

  3. mironii satmarului Răspunde

    nu prea-i OK! Dupa ce s-au inghesuit si intrecut luptatorii sindicali in a da limbi fiecarui lider USL-ist in campanie se trezesc ca uite , le-o ramas copii fara fct de consilieri, n-o avansat material si ierarhic deloc, desi li s-a promis marea cu sarea! Mare, mare dezamagire ascunsa infantil sub niste reprosuri pretentioase, cu aere de mari idealisti luptatori! Satmarenii stiu cu cine au de-a face, nu va mai faceti de rusine, lingailor!

  4. PNL ist pana la moarte Răspunde

    Domnul prefect este Cel mai bun pe care l a avut orașul mare pacat ca si strica imaginea stand alături de subprefectul Sasu inexistent si insipid .daca nu se făceau numirile pe bani primiti de Sisi si Stef PNL îl trebuia sa si pună un reprezentant adevărat.noi am participat in campanii si traseistul ocupa poziția de subprefect?căt reprezintă el partidul.?RUȘINE Sisi.

  5. Marcela Papici Răspunde

    Stimata doamna Liliana , cu acelasi profund respect , va rog sa-mi permiteti sa va raspund ca in Comisia de Dialog Social sunt membru prin dispozitia d-lui prefect , delegata de dl. primar ca urmare a atributiilor mele in domeniul social ( SPAS ) si ca responsabil de unitatile de invatamant din municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.