Ingrediente:
Blatul verde:
* 6 oua
* 6 linguri de ulei
* 3 lingura de smantana
* 6 linguri de faina
* 3 lingurita praf de copt
* 6 linguri de spanac
* sare
Pentru umplutura:
* 250 g crema de branza
* 100 g branza feta
* 3 linguri smantana
* ciuperci taiate (conserva / 400 ml)
* vegeta
* marar tocat
* 5 g gelatina
Mod de preparare:
Pentru blat am folosit aceasi reteta de la Rulada aperitiv tricolora si Tort Aperitiv cu salata boeuf, cu care sigur nu veti da gres niciodata.
Se separa ouale, dupa care intr-un bol cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei, sare, 6 linguri de spanac tocat marunt (congelat).
Apoi se adauga 3 linguri de smantana, 6 linguri de faina si praful de copt . Separat albusurile se bat tare cu mixerul si se incorporeaza treptat in amestecul cu spanac.
Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Tava, de preferat dreptunghiulara, este de 28×40 cm. O puteti folosii si pe cea de la aragaz. Se lasa la cuptor cca 15-20 de minute. Nu trebuie sa se rumeneasca ca sa fie gata. Consistenta acestui aluat trebuie doar sa se intareasca, dar sa-i ramana culoarea, in cazul de fata verde crud. Se rastoarna pe un prosop, se lasa sa se raceasca dupa care se taie in trei blaturi mic,i ca-n imagini.
Crema de branza se face usor. Frecam cele doua tipuri de branza, adaugam smantana si o condimentam cu vegeta. Pentru a avea crema tinuta cand o vom taia, adaugam 5 g de gelatina, intai hidratata apoi incalzita. Luam o lingura din crema si o amestecam in gelatina, dupa care o imcorporam cu restul compozitiei, astfel veti avea o omogenizare perfecta.
Ciupercile din conserva le taiem mici si le adaugam peste crema de branza.
Punem primul blat, intindem jumatate din crema cu ciuperci, asezam cel de-al doilea blat si restul de crema. Acoperim cu al treilea.