PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PS Iustin Sigheteanu a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare

Arhiereul vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustin Sigheteanu, a primit astăzi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, la Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, la finalul slujbei oficiate de un sobor de preoţi.

Primarul Dorel Coica i-a înmânat diploma primind în schimb o icoană cu Învierea Domnului şi un album cu toate bisericile din judeţele Satu Mare şi Maramureş construite în ultimii 22 de ani.

“Sunt foarte ataşat faţă de cei din municipiul Satu Mare şi vom merge împreună la lucrările care urmează să le facem de aici înainte şi pe plan bisericesc şi cultural. Dacă ajută Dumnezeu, am făcut o propunere şi am dori să devină o realitate, ca Sfinţii, Împăraţi Constantin şi Elena să devină patronii protectori ai municipiului Satu Mare. Vă asigur de buna noastră împreună lucrare pentru bunul mers al judeţului. Tot ce am făcut până acum a trecut, ce urmează să facem este important”, a spus PS Iustin Sigheteanu.

Înalta față bisericească a mai propus realizarea unor vitralii sau a unui mozaic cu Sfinţii Împăraţi Constantin și Elena.

“Vreau să mulţumesc în numele sătmărenilor pentru faptul că aţi acceptat să fiţi cetăţean de onoare. Vă iubim, vă respectăm, vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru noi”, a spus primarul Dorel Coica.