Consiliul Judeţean a mai aprobat proiectul privind contractarea unei finanţări rambursabile interne pentru realizarea de investiţii în domeniul sănătăţii.
Ştef a afirmat că este vorba despre un credit de 11 milioane de lei. Banii vor fi cheltuiţi pentru dotarea cu aparatură a spitalului, pentru ridicarea clasificării făcută de Ministerul Sănătăţii.
“În urma discuţiilor avute între firma de consultanţă, conducerea Spitalului, Consiliul Judeţean, cu fiecare şef de secţie în parte, am convenit un necesar cu echipamente şi aparatură medicală, pentru a putea acredita Spitalul Judeţean şi pentru a putea modifica clasificarea de la III la II. Urcând încă un nivel de clasificare avem un avantaj mai mare în noul contract pe care-l vom încheia cu Casa şi încasările vor fi mult mai mari. Aceste lucruri trebuiau făcute, vrem să pornim o licitaţie pe un credit furnizor, adică nu noi să venim cu această sumă de bani, să vină firma care poate să realizez această investiţie. Firma respectivă să se ocupe să-şi obţină finanţarea. Ştim că este greu, noi am lansat această variantă în momentul de faţă“, a declarat Ştef.
Un alt proiect adoptat a fost cel privind reabilitarea intrării în Spitalul Nou.
“Am aprobat acum documentaţia pentru reabilitarea intrării. Costă 650.000 -700.000 de lei cu amenajarea inclusiv interioară a faţadei, pentru că vom ieşi în afara intrării care o avem în momentul de faţă. Vom avea un spaţiu mai mare pentru deservire. Va fi o zonă de alimentaţie publică, cu de toate, un mic punct din care să asigurăm pacienţilor tot ce este necesar, să nu mai trebuiască să iasă în piaţă, să se plimbe după fructe, ziare şi alte lucruri“, a afirmat Ştef.
Potrivit acestuia, lucrările vor începe şi acest an şi vor fi făcute cu forţe proprii, astfel încât cheltuielile să nu fie foarte mari.
În cuvântul său, academicianul Virgil Enătescu a arătat cât este de important ca spitalul să arate cât de cât uman, ambianţa contând foarte mult la tratarea pacienţilor.