Ultima actualizare: azi, 21:00
Locale

Spitalul Judeţean va fi dotat cu aparatură, dintr-un credit

sedinta Consiliul Judetean Satu Mare Consilierii judeţeni sătmăreni au aprobat astăzi trei proiecte importante pentru sistemul sanitar sătmărean. Primul proiect prevede rectificarea bugetară, după ce judeţului i-a fost alocată suma de 3,3 milioane lei pentru plata unor arierate înregistrate în sistemul sanitar. Conform preşedintelui Adrian Ştef, o parte din sumă va fi folosită pentru completarea sumei necesare la finalizarea ambulatoriului de pe str. Gheorghe Lazăr şi a unor cheltuieli curente.

Consiliul Judeţean a mai aprobat proiectul privind contractarea unei finanţări rambursabile interne pentru realizarea de investiţii în domeniul sănătăţii.

Ştef a afirmat că este vorba despre un credit de 11 milioane de lei. Banii vor fi cheltuiţi pentru dotarea cu aparatură a spitalului, pentru ridicarea clasificării făcută de Ministerul Sănătăţii.

În urma discuţiilor avute între firma de consultanţă, conducerea Spitalului, Consiliul Judeţean, cu fiecare şef de secţie în parte, am convenit un necesar cu echipamente şi aparatură medicală, pentru a putea acredita Spitalul Judeţean şi pentru a putea modifica clasificarea de la III la II.  Urcând încă un nivel de clasificare avem un avantaj mai mare în noul contract pe care-l vom încheia cu Casa şi încasările vor fi mult mai mari. Aceste lucruri trebuiau făcute, vrem să pornim o licitaţie pe un credit furnizor, adică nu noi să venim cu această sumă de bani, să vină firma care poate să realizez această investiţie. Firma respectivă să se ocupe să-şi obţină finanţarea. Ştim că este greu, noi am lansat această variantă în momentul de faţă“, a declarat Ştef.

sedinta Consiliul Judetean Satu Mare

Un alt proiect adoptat a fost cel privind reabilitarea intrării în Spitalul Nou.

Am aprobat acum documentaţia pentru reabilitarea intrării. Costă 650.000 -700.000 de lei cu amenajarea inclusiv interioară a faţadei, pentru că vom ieşi în afara intrării care o avem în momentul de faţă. Vom avea un spaţiu mai mare pentru deservire. Va fi o zonă de alimentaţie publică, cu de toate, un mic punct din care să asigurăm pacienţilor tot ce este necesar, să nu mai trebuiască să iasă în piaţă, să se plimbe după fructe, ziare şi alte lucruri“, a afirmat Ştef.

Potrivit acestuia, lucrările vor începe şi acest an şi vor fi făcute cu forţe proprii, astfel încât cheltuielile să nu fie foarte mari.

În cuvântul său, academicianul Virgil Enătescu a arătat cât este de important ca spitalul să arate cât de cât uman, ambianţa contând foarte mult la tratarea pacienţilor.

 

7 comentarii

 1. Sorin Răspunde

  La policlinica mai trebuie niste termopane de la Seful PC Satu Mare si conditii optime pentru angajatii Folda Security ce, probabil, vor deservi policlinica!

  • Fidelia Răspunde

   Firma sefului PC, Cristi Smadu, -Citadinia-, a dat faliment. Acesta a tocat toti banii pe concedii de lux, masini.
   Toti liderii locali se pare ca is mafioti si toaca bani: Mircea Govor, Cristi Smadu etc

 2. Satmarean Răspunde

  Sper sa nu ne inglodati in datorii pe care sa nu le putem plati! Nu mai bine ati fi renuntat la ideea “geniala” de a organiza Zilele Judetului si sa alocati banii respectivi pentru aparatura de la spital?

  • Gino Răspunde

   Cand se face ceva frumos nu e bine…….)) o sa aibă si urbea noastră un ambulatoriu k lumea

   • satmarean Răspunde

    Incurci pe tanda cu manda

   • Simon Răspunde

    Nu exagera, Gino! Cum sa nu ne dorim un ambulatoriu frumos?! Problema e rispirea banilor publici pe nimicuri, cum e si ziua judetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
sediul GNV
Centrul de Creaţie se mută în fosta redacţie a Gazetei de Nord Vest

Consiliul Judeţean Satu Mare a adoptat în şedinţa de astăzi hotărârea prin care Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii...

Închide