PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Alte 22 de persoane intoxicate la un botez. Restaurantul Romantic care trebuia închis va fi sigilat

Alte 22 de persoane care au participat seara la un botez la restaurantul Romantic au ajuns azi noapte la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare cu toxiinfecţie alimentară. Autorităţile par să fi fost depășite de situație. S-a anunţat public că Direcţia de Sănătate Publică a dispus suspendarea activităţii firmei, însă patronul a mai organizat botezul programat. Probabil dacă ar fi intervenit cu fermitate incidentul nu s-ar fi repetat.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Dorina Dragoş Guran, azi noapte au ajuns la spital 22 de persoane, mai fiind internate şase persoane, trei copii şi trei adulţi. Starea acestora s-a ameliorat după administrarea medicamentelor.

Directorul DSP a explicat că patronul restaurantului a deschis pe proprie răspundere, urmând să-i fie aplicată o nouă amendă în valoare de 40.000 de lei pentru că nu a respectat dispoziția privind suspendarea activității.

Proprietarul firmei, Augustin Bontea, a explicat în direct la Antena 3 că de fapt deține două restaurante în aceeași curte și l-a închis temporar doar pe cel la care a avut loc incidentul cu cei 50 de copii care sărbătoreau banchetul şi care au fost intoxicaţi.

Autorităţile par să fi fost depăşite de situaţie. Redacţiei PortalSM i-a fost sesizat vineri seara faptul că la restaurantul respectiv are loc un botez cu toate că în presă s-a anunţat suspendarea activităţii acestuia.

Reprezentanţii instituţiilor abilitate s-au deplasat la faţa locului i-au readus patronului la cunoştinţă faptul că i-a fost suspendată activitatea restaurantului.

În urma repetării episodului cu toxiinfecţie la faţa locului au ajuns specialişti care au recoltat probe dar şi comisari ai Protecţiei Consumatorului care la finalul anchetei vor aplica sigilii la intrarea în restaurant, astfel încât nici proprietarul să nu mai aibă acces.

Pentru sâmbătă seara a fost programată o nouă nuntă, însă cel mai probabil aceasta nu va mai avea loc la Romantic.

Deocamdată nu se ştie de la ce provine infecţia, fiind posibil să fie de la alimente, de la bucătari sau de la ospătari.

Vom reveni cu detalii.