PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bianco Milano – Curiozități despre gelato!

Pentru că ne place gelato și pentru că știm cu toții că lucrurile bune ascund întotdeauna povești frumoase și interesante, împărtășim astăzi cu voi câteva lucruri mai puțin cunoscute despre acest desert delicios și răcoritor, numai bune să ne aducă un zâmbet pe buze și să ne deschidă pofta de bucurii dulci.

Se spune, așadar, că cea mai cerută și cumpărată aromă de gelato din lume este cea de vanilie, iar topingul preferat de cei mai mulți pofticioși este siropul de ciocolată. În ceea ce privește cornetul de înghețată, acesta ne întoarce în timp până în anul 1896, însă originea sa reală este îndelung disputată, la fel ca în cazul originii gelato, pentru care se tot bat, încă de la începutul secolului al XVI-lea, italienii și francezii.

Deși luna iulie este luna internațională dedicată înghețatei, gelato nu are o sărbătoare anume, poate tocmai pentru că o porție din deliciosul desert poate fi savurată oricând, indiferent de anotimp. Se spune, pe de altă parte, că este nevoie, în medie, de aproximativ 50 de înghițituri pentru a termina o porție de gelato (în cazul de față, o cupă) și că din 1845, când a fost inventat mecanismul manual de preparare a gelato, și până în zilele noastre, cel mai mare tort preparat cu înghețată și gelato, deopotrivă, a cântărit în jur de 20 de kilograme și a intrat în Cartea Recordurilor datorită înălțimii sale impresionante, ce depășea 1,3 metri.

Nu știm cum vă sună vouă o porție de gelato înaltă de peste un metru, dar pe noi cu siguranță ne pune pe gânduri și cine știe, poate într-o zi vom accepta provocarea de a depăși recordul. Până atunci, însă, vă așteptăm cu drag la Bianco Milano, cu una sau mai multe porții mai mici, dar cel puțin la fel de delicioase.