Ultima actualizare: ieri, 19:59
Bianco Milano
Publicitate

Bianco Milano – Curiozități despre gelato!

Bianco MilanoPentru că ne place gelato și pentru că știm cu toții că lucrurile bune ascund întotdeauna povești frumoase și interesante, împărtășim astăzi cu voi câteva lucruri mai puțin cunoscute despre acest desert delicios și răcoritor, numai bune să ne aducă un zâmbet pe buze și să ne deschidă pofta de bucurii dulci.

Se spune, așadar, că cea mai cerută și cumpărată aromă de gelato din lume este cea de vanilie, iar topingul preferat de cei mai mulți pofticioși este siropul de ciocolată. În ceea ce privește cornetul de înghețată, acesta ne întoarce în timp până în anul 1896, însă originea sa reală este îndelung disputată, la fel ca în cazul originii gelato, pentru care se tot bat, încă de la începutul secolului al XVI-lea, italienii și francezii.

Deși luna iulie este luna internațională dedicată înghețatei, gelato nu are o sărbătoare anume, poate tocmai pentru că o porție din deliciosul desert poate fi savurată oricând, indiferent de anotimp. Se spune, pe de altă parte, că este nevoie, în medie, de aproximativ 50 de înghițituri pentru a termina o porție de gelato (în cazul de față, o cupă) și că din 1845, când a fost inventat mecanismul manual de preparare a gelato, și până în zilele noastre, cel mai mare tort preparat cu înghețată și gelato, deopotrivă, a cântărit în jur de 20 de kilograme și a intrat în Cartea Recordurilor datorită înălțimii sale impresionante, ce depășea 1,3 metri.

Nu știm cum vă sună vouă o porție de gelato înaltă de peste un metru, dar pe noi cu siguranță ne pune pe gânduri și cine știe, poate într-o zi vom accepta provocarea de a depăși recordul. Până atunci, însă, vă așteptăm cu drag la Bianco Milano, cu una sau mai multe porții mai mici, dar cel puțin la fel de delicioase.

2 comentarii

 1. george Răspunde

  Inghetata italiana nici nu se compara cu ce se vinde la Satu Mare.In Italia este expusa la vedere in vitrine frigorifice si cand o veizi incepi sa salivezi. Aici nu veizi pe ce dai banii numai cand e prea tarziu. Expuneti-o la vedere daca aveti curaj! Si nu-i mai spuneti inghetata italiana ca e departe la gust de cea adevarata.

 2. Vlad Răspunde

  Info pentru d-ul George.

  Am trait 20 de ani in Italia.Am lucrat ca si gelatier in Italia.Pot sa-ti spun ca Italienii nu au nevoie sa vada produsul ca sa saliveze.Bancul pe care il au cei de la gelateria din Satu Mare este un banc care este in voga in Italia de vreo 4,5 ani.Sa intelegi mai bine….cei din Romania care fac gelaterii si lucreaza cu prafuri si coloranti, sunt in urma si trebuie sa mearga catre tarile de unde se poate invata.In ceea ce priveste calitatea,sunt ok….e un produs spre mediu-inalt….sunt de acord ca se poate si mai bine…dar sunt sigur ca baietii lucreaza in aceasta directie.
  Daca vrei sa vezi gelaterii in Italia iti las niste link-uri ca sa intelegi de ce folosesc acest banc….poate ai de invatat ceva.Atentie…e adevarat ca sunt multe locuri unde se folosesc vitrine in Italia…ca sa intelegi si asta….o fac in special pentru turisti….este o chestie orientata pe profit…nicidecum pe un concept sau pe un stil binedefinit.
  Ahh…ai uitat sa mentionezi ca este un laborator la vedere unde ti se arata cum se face gelato…ti se arata fructele,laptele etc etc.
  Eu personal prefer sa vad unde se face gelato si daca este bun….nu ma intereseaza sa vad produsul

  http://www.grom.it (peste 40 de gelaterii deschise in toata lumea)
  http://www.vasavasa.it
  http://www.albertomarchetti.it/

  Parerea ta este o parere care merita respect…eu doar ti-am dat un raspuns…zic eu mai aproape de realitate.

  Cu respect

  Vlad Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Publicitate
Consultații de specialitate la SCM Dr. Coica

În  data de 21.06.2013    la Cabinet Dr. Coica,  va consulta Dr. Fălăuş  Simona Medic Specialist  Reumatologie Programari la tel: 0261/766.390, ...

Închide