PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilierul PDL Zenoviu Bontea solicită demisia primarului din Păulești

Bontea Zenoviu, PDL Paulesti

Consilierul local Zenoviu Bontea, președintele PDL Păulești, îi cere demisia primarului Nagy Iosif, în urma accidentului de circulație, motivând a adus grave prejudicii de imagine comunei, dar și din cauza modului în care au fost cheltuiți banii din bugetul local.

Zenoviu Bontea a declarat că este inacceptabil gestul primarului de a urca la volan cu o alcoolemie de 1,15 mg/l în aerul expirat, iar accidentul produs de acesta ”a adus, pe lângă prejudicii materiale, autoturismul Primăriei a ars, fiind distrus în proporție de 100%, și grave prejudicii de imagine unității administrativ teritoriale Păulești”.

Un alt motiv pentru care îi solicită primarului Nagy Iosif demisia este modul în care acesta a cheltuit banii din bugetul local.

”Am constatat că Primăria Păulești a consumat carburant în valoare de peste un miliard trei sute milioane de lei vechi (130.750 RON, în 2012). Consider cantitatea de carburant exagerată și nejustificată. De asemenea, s-au cheltuit inexplicabil pentru piese auto de schimb, peste 292 de milioane lei vechi (29.694 RON). La indicatorul servicii religioase, s-a cheltuit suma de 245 milioane de lei vechi, în mod abuziv, fără hotărâre a consiliului local, 220 milioane pentru Biserica Reformată din Ambud, 15 milioane pentru Biserica Ortodoxă din Petin și 10 milioane pentru Biserica Ortodoxă din Amați”, a declarat Zenoviu Bontea.

Consilierul PDL a spus că în comuna Păulești sunt probleme mari în ceea ce privește aplicarea legilor fondului funciar, instanțele anulând peste 80 de titluri de proprietate deoarece s-a constatat că au fost eliberate ilegal.

Președintele PDL Păulești îl acuză pe primarul Nagy Iosif de  ”lipsă de onoare”, dar și pe liderii UDMR deoarece au semnat un protocol de susținere a sa pentru funcția de viceprimar, însă nu s-au mai ținut de cuvânt.

Zenoviu Bontea a fost ales viceprimar la ședința de constituire a Consiliului Local, dar potrivit spuselor sale, s-au făcut presiuni din partea Instituției Prefectului, astfel că a fost revocată hotărârea de alegere a viceprimarului.

În luna august a fost ales din nou viceprimar, iar în luna februarie, la propunerea consilierilor USL a fost schimbat din funcție.

”Consilierii locali ai UDMR au arătat în cadrul ședinței de schimbare a mea din funcția de viceprimar că au fost supuși la presiuni insuportabile din partea șefilor lor pentru a alege viceprimar candidatul USL”, a declarat Zenoviu Bontea.

Consilierul PDL îi solicită primarului Nagy Iosif demisia pentru modul defectuos în care a cheltuit banii din bugetul local, erorile manageriale, gravele prejudicii materiale și de imagine aduse comunei Păulești, respectiv pentru ignoranța în respectarea legilor. Totodată acesta îi solicită demisia și secretarului Primăriei, Sava Eva, ”pentru consecințele juridice incomensurabile generate în exercitarea atribuțiilor de secretar al comunei”.