PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Marş pentru promovarea valorilor civice la Satu Mare

Miercuri, 5 iunie, de la ora 13.00, va avea loc marşul organizat de Asociaţia STEA în cadrul proiectului de promovare a valorilor civice finanţat de La Voix de l’Enfant şi Solidarite Enfance Roumanie, în parteneriat cu Popica Onlus din Italia.

La acest  marş, care începe din faţa Catedralei Romano-Catolice, vor participa peste 200 de copii şi tineri de la şcoli şi licee din Satu Mare, care vor parcurge traseul de pe trotuarele din sensul giratoriu până la Pasajul Corneliu Coposu unde vor fi lansate baloane pe ritmurile oferite de renumitul percuţionist Cserey Csaba.

Evenimentul face parte din multiplele acţiuni prin care, coordonaţi de echipa educativă a Asociaţiei STEA, copiii şi tinerii străzii îşi însuşesc valorile de solidaritate, respect, toleranţă, grija pentru aproape şi pentru mediu etc., transformându-se în cetăţeni activi ai comunităţii din care fac parte. Marşul are rolul de a promova tocmai aceste valori.

Partenerii acestei acţiuni sunt: Primăria Satu Mare şi Primaria Ardud, Consiliul Judeţean al Elevilor Satu Mare, CN “Mihai Eminescu”, Colegiul Economic “Gh. Dragoş”, Liceul Teologic “N. Steinhardt”, Clubul LEO – aripa tânară a Clubului Lyons – elevi ai Liceului German.

La marş sunt invitaţi toţi sătmărenii care împărtăşesc aceleaşi valori, să fie solidari cu cauza asociaţiei Stea în această acţiune şi în cele ce vor urma.