PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Căprior lovit de maşină, salvat de voluntarii Free Life Satu Mare

Azi dimineaţă, în jurul orei 7:00, pe strada Dorobanţilor din Satu Mare, un autoturism Volkswagen a lovit un căprior, impactul cauzând multiple răni animalului şi avariind maşina. Șoferul a părăsit locul accidentului, lăsând în urmă animalul lovit, emblema şi bara din faţă a autoturismului.

Voluntarii Adăpostului Free Life Satu Mare au fost anunţaţi telefonic de locuitorii din zonă care au găsit căpriorul accidentat pe drum. Aceştia s-au deplasat la faţa locului, găsind animalul în stare de şoc şi cu hemoragie. Voluntarii Free Life au apelat 112, iar un echipaj de poliţie s-a deplasat cu promptitudine la locul accidentului. Echipajul de poliţie i-au chemat şi pe cei de la arme şi muniţii pentru a se exclude un eventual caz de braconaj, fiind vorba de un animal sălbatic.

Voluntarii Free Life au acordat de urgenţă primul ajutor animalului rănit.  Totodată, la faţa locului s-a prezentat şi Kohan Ştefan de la AJVPSSM care a dus puiul de căprioară la fazaneria Gelu, pentru a-i acorda tratamentele necesare.

Puiul a fost consultat de un medic veterinar, a fost oprită sângerarea, urmând ca după perioada de supraveghere şi vindecare totală să fie eliberat în mediul său natural, în prezenţa voluntarilor de la Free Life Satu Mare.