PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Centrul de Creaţie şi-a inaugurat noul sediu

Inaugurarea Centrului de Creatie

Inaugurarea Centrului de Creatie

Noul sediu al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare fost inaugurat astăzi, oficial, în clădirea de pe str. Mihai Viteazu în care a funcţionat ani de zile Gazeta de Nord Vest.

Am ajuns în acest ceas în care inaugurăm un sediu foarte frumos şi foarte central. Mulţumim pentru asta Consiliului Judeţean pentru că a avut ideea să ne dea nouă acest sediu dar bineînţeles şi d-lui Govor că dacă dânsul nu avea generozitatea să nu-l ofere ajungeam la marginea oraşului. În 15 ani acesta este al patrulea sediul al instituţiei noastre, acum măcar de 15 ori patru ani să rămână aici”, a spus directorul CJCPCT, Felician Pop.

Acesta i-a mulţumit anticipat preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, pentru fondurile ce urmează să le aloce astfel încât Centrul de Creaţie Satu Mare să fie cel mai frumos centru din România.

Preşedintele Ştef a spus că se încearcă rezolvarea problemelor sediilor instituţiilor subordonate, astfel încât să nu mai plătească chirie la „cei care ne-au jecmănit până acum”.

Am găsit un sediu care este central şi va fi la fel de primitor pentru cei care doresc să facă ceva pentru cultura sătmăreană”, a precizat Ştef.

Vicepreşedintele Mircea Govor şi-a exprimat satisfacţia că a reuşit să inaugureze Centrul de Creaţie. Acesta l-a felicitat pe Felician Pop că a pus la punct noul sediu în timp foarte scurt şi a avut curajul să treacă peste „anumite perioade în care aţi fost ameninţat”.

Mă bucur că Consiliul Judeţean a reuşit să preia această clădire şi să o redea acolo unde îi stă bine, Centrului de Creaţie”, a precizat Govor.

Deputatul Ovidiu Silaghi a urat multă baftă şi succes instituţiei în noul sediu.

Primarul Dorel Coica a spus că este normal ca instituţiile să nu plătească chirii, adică să aibă rezolvată problema sediilor, dând asigurări că o parte a clădirii care nu avea toate actele în regulă nu va mai fi demolată.

Mă bucur extrem de mult pentru inaugurarea acestui centru şi sunt convins că de el vor profita locuitorii municipiului alături de cei ai judeţului. Aveţi în conducerea Primăriei un sprijin, alături de colegii noştri vom face astfel încât acest centru să fie unul dintre cele mai renumite din ţară”, a declarat primarul Dorel Coica.

După tăierea panglicii, invitaţii au vizitat noile birouri şi au fost serviţi cu un pahar de palincă.