Ultima actualizare: azi, 09:58

Locale

Centrul de Creaţie şi-a inaugurat noul sediu

inaugurare Centru de Creatie (5)

Inaugurarea Centrului de Creatie

Noul sediu al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare fost inaugurat astăzi, oficial, în clădirea de pe str. Mihai Viteazu în care a funcţionat ani de zile Gazeta de Nord Vest.

Am ajuns în acest ceas în care inaugurăm un sediu foarte frumos şi foarte central. Mulţumim pentru asta Consiliului Judeţean pentru că a avut ideea să ne dea nouă acest sediu dar bineînţeles şi d-lui Govor că dacă dânsul nu avea generozitatea să nu-l ofere ajungeam la marginea oraşului. În 15 ani acesta este al patrulea sediul al instituţiei noastre, acum măcar de 15 ori patru ani să rămână aici”, a spus directorul CJCPCT, Felician Pop.

Acesta i-a mulţumit anticipat preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, pentru fondurile ce urmează să le aloce astfel încât Centrul de Creaţie Satu Mare să fie cel mai frumos centru din România.

Preşedintele Ştef a spus că se încearcă rezolvarea problemelor sediilor instituţiilor subordonate, astfel încât să nu mai plătească chirie la „cei care ne-au jecmănit până acum”.

Am găsit un sediu care este central şi va fi la fel de primitor pentru cei care doresc să facă ceva pentru cultura sătmăreană”, a precizat Ştef.

Vicepreşedintele Mircea Govor şi-a exprimat satisfacţia că a reuşit să inaugureze Centrul de Creaţie. Acesta l-a felicitat pe Felician Pop că a pus la punct noul sediu în timp foarte scurt şi a avut curajul să treacă peste „anumite perioade în care aţi fost ameninţat”.

Mă bucur că Consiliul Judeţean a reuşit să preia această clădire şi să o redea acolo unde îi stă bine, Centrului de Creaţie”, a precizat Govor.

Deputatul Ovidiu Silaghi a urat multă baftă şi succes instituţiei în noul sediu.

Primarul Dorel Coica a spus că este normal ca instituţiile să nu plătească chirii, adică să aibă rezolvată problema sediilor, dând asigurări că o parte a clădirii care nu avea toate actele în regulă nu va mai fi demolată.

Mă bucur extrem de mult pentru inaugurarea acestui centru şi sunt convins că de el vor profita locuitorii municipiului alături de cei ai judeţului. Aveţi în conducerea Primăriei un sprijin, alături de colegii noştri vom face astfel încât acest centru să fie unul dintre cele mai renumite din ţară”, a declarat primarul Dorel Coica.

După tăierea panglicii, invitaţii au vizitat noile birouri şi au fost serviţi cu un pahar de palincă.

24 comentarii

  1. ion romanu Răspunde

    Cum se inghesuie astia la foarfeci… ce mare e foamea de reclama. ce rol a avut sisiche? nu vom mai gasi foarfeci in magazine la cat de multi se inghesuie sa taie tricolorul pt orice rahat.

  2. Daniel Răspunde

    Ce rad stia ca prostii ca taie panglica la o treaba de doi bani. Cica nu mai pltesc chirii sediile, pai Stef baiatule atunci cand nu o sa mai pltesti din banii nostri 11.000 euro lunar pt sediul Bibliotecii la Federalcoop atunci sa te umfli in pene. Pana atunci ciocul mic. Iar Silaghi, marioneta lui Fenechiu se afla ca musca in lapte, fostul ministru dezastru si faliment cum ii spune toata presa centrala.

  3. Daniel Răspunde

    Si asteptam inaugurarea scolii 13 de pe Botizului, desigur dupa ce dati bani pt termopane la Citadinia lui Smatcu si usi instalatii sanitare la Lebada lui Pasca.

  4. Leon Răspunde

    Cata slugarnicie, cat pupincurism pentru un sediu! Cate cuvinte de fata! Cata falsitate! Mi-e lehamite!!!

  5. Radu Răspunde

    Ce are Silaghi cu noul sediu? Probabil, e fotogenic fostul ministru!

    • toma Răspunde

      n-au avut popa asa ca s-au multumit cu “apa sfintita” hahaha…

      • toma Răspunde

        popii erau toti la inmormantare sa se asigure ca s-a dus parintele Tincu, si au liber la campanie electorala.

  6. Satmarean Răspunde

    Uselistii panglicari, la datorie! “Felicitari!” In afara de a taia panglici si de a ne duce cu zaharelul in campania electorala, ce mai stiti sa faceti?

  7. sile Răspunde

    Da cheliosul ala din mijloc ce cauta acolo, ca nu are nici un merit la chestia asta!? Parca Govor l-a azvarlit pe guzganul Marian in strada

  8. Daniel Răspunde

    Poate sa fie fain acolo inauntru daca acoperisul si fatada e ca ceaiul la cladire. Macar o sa aiba jos unde bea bere si manca pizza :))

  9. misi Răspunde

    udemeristii parca taiau panglica la dezastrele facute de firma vakond din ungaria de unde era ejektata si primita de gyuszuka cu bratele deschise;
    inghesuiala acum la comentarii anti inaugurari de centre romanesti da uitam ca facem ziele partium pe banii romanilor ca ungariiia nu prea baga in seama la ei

  10. edward scissorhands Răspunde

    astia au mai multe foarfeci ca mine…

  11. Daniel Răspunde

    Zilele partium pe banii publici pt ca asa a negociat cheliosul Coica ca sa voteze pt Stef sa dea scoala nr 13

  12. nico Răspunde

    Au inaugurat un bancomat pentru bretonel si felicica,panglica o fi costat cam cinci mii lei,foarfecele idem,ce sa mai vorbim de restul si ce mai urmeaza.

  13. Lica Răspunde

    Nenorocitii astia ne-au adus pe ultimul loc din tara! Nu ne mai inghite nici Basescu, nici Ponta nici, Dragnea, nimeni nu mai vrea sa auda…de ei si de Satu Mare!

  14. Toth Istvan Răspunde

    Extraordinar, cred ca Poanta va muta la Satu Mare Ministerul Cultrurii, avem specialisti inimosi si culti.

  15. tristete Răspunde

    Este cumplit ca acesti indivizi nici macar nu-si dau seama cit sint de ridicoli

  16. Balogh Ilona Răspunde

    Opincii sa nu uitati acasa.

  17. Daniel Răspunde

    La cate investitii se fac la Satu Mare nu ma mir ca se inghesuie toti stabii Satmarului la inaugurare. Pana la urma ce a fost de fapt? S-a mutat o institutie dintr-un loc in altul…altceva era daca construiau ei de la zero sediul, dar asa se se inghesuie toti sa apara, sunt penibili. In curand ii vom vedea cum se inghesuie la inaugurarea unui WC public, ca altceva nu sunt sanse sa se faca in orasul asta.

  18. Fidelia Răspunde

    Intrebari pentru Valer Marian:
    1. ce s-a intamplat cu cele 500.000.000.000 datorii la buget ale amicului Govor?
    2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
    3. ati facut interventii pe langa procuror de caz?
    4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
    5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
    6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
    7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
    8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

    asta nu este tot.

  19. fidelia Răspunde

    Recunosc,sunt un handicapat,prost si neinteles.Pun aceleasi intrebari si nimeni nu vrea sa vorbeasca cu mine ca si cu prietena mea Ebba.Ce ma fac,ce ma fac?
    Merg acasa si ma ….!Mama prostilor ca mine e mereu gravida!
    Stati ca vine randul la toti,ce va inghesuiti.Rabdare,taicilor!

  20. Liliana Răspunde

    Ca de obicei panglica este prea mica pentru “marimea si multimea” celor care se inghesuie sa o taie! Palinca este servita de fosta “mare vatrasa” (Ioana Trifoi, cea care a fost alaturi si de Vasalie Mois). Apropo, palinca o fi din cea ramasa de la dl. Valer Marian si descoperita de fostul tovaras de pahar dl. Mircea Govor??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.