PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Medicul veterinar din Bătarci, reclamat după o operație de cezariană nereușită

Medicul veterinar din Bătarci a fost reclamat la Colegiul Medicilor Veterinari, după ce a efectuat o operație de cezariană nereușită la scroafa unui localnic, fiind acuzat de acesta de neglijență. Scroafa a mai fătat doi purcei morți, la o zi după ce medicul veterinar i-a făcut operația.

Nicolae Mone a depus o adresă la Colegiul Medicilor Veterinari, reclamând că medicul veterinar a venit după aproximativ 5 ore de la momentul în care a fost solicitat. Medicul a fost anunțat de localnic pe 11 iulie, ora 06.00, că are o scroafă gestantă, care nu poate făta, însă acesta a venit abia în jurul orei 11.00. Între timp animalul a fătat 3 purcei. După ce a ajuns și medicul veterinar, acesta a făcut o operație de cezariană, fiind scoși încă 3 purcei.

A doua zi, scroafa a mai fătat un purcel mort, Nicolae Mone chemându-l din nou pe medicul veterinar, Ioan Pop, care a mai scos un purcel mort.

Bărbatul din Bătarci îl acuză pe medicul veterinar de neglijență, având în vedere că la operația de cezariană nu a scos toți purceii. Acesta spune că medicul nu i-a oferit nicio explicație, iar scroafei nu i-a administrat niciun tratament, însă i-a solicitat o taxă de 150 lei, dar nu a eliberat chitanță.

Mi-a spus că mă uit la cei 150 de lei. Nu a făcut niciun tratament și nu mi-a dat nicio explicație. Pe cei 150 de lei nu mi-a dat nicio chitanță”, arată bărbatul în plângere.

Nicolae Mone îi solicită acum medicului veterinar să îl despăgubească, formulând și o reclamație pe care a depus-o la Colegiul Medicilor Veterinari, în care cere să se ia măsurile legale cu privire la acest caz, precizând și că Ioan Pop lucrează cu un tehnician, care nu este angajat cu forme legale.