Lucia Varga a fost informată despre situația lucrărilor de consolidare a malului râului Crasna. Aceasta a cerut explicaţii de la subordonaţi dar şi de la dirigintele de şantier, anunţând întreruperea contractului cu firma care încearcă să facă această lucrare de mai mulţi ani, efectuarea unui control amănunţit dar şi rezilierea contractului cu dirigintele de şantier.
“Dumneavoastră de mâine nu mai sunteţi diriginte de şantier”, i-a spus Lucia Varga, lui Augustin Moldovan.
„Domnule director, (Daniel Canta, şeful Administraţiei Bazinale de Apă Someş Tisa) îi reziliaţi contractul. Prima măsură. Căutaţi cine e de vină pentru că aici sunt nişte bani aruncaţi pe apa sâmbetei. Aţi fost vinovat, sunteţi vinovat. Porniţi o anchetă d-le director să vedeţi de ce lucrările astea sunt aşa cum sunt. Opriţi deocamdată orice finanţare aici“, a spus Lucia Varga.
Dirigintele de şantier se consideră nevinovat, el punând neregulile pe seama unor greşeli de proiectare şi a necorelării ridicărilor topografice. Acesta susţine că a atras atenţia de mai multe ori constructorului că se fac greşeli, însă acesta a lucrat când a dorit.
” Nu vreau să promovăm investiţii noi care să se realizeze la fel de prost ca cele pe care le realizăm acum. Vreau să realizăm investiţii, să cheltuim banii publici în mod eficient, nu la prima viitură să fie duse pe apa sâmbetei. De aia sunt aici, să verific dacă lucrarea respectivă este într-adevăr prost realizată şi cine-i vinovat. Deocamdată beneficiarul, Apele Române, a luat măsurile ce se impun, a sistat plata facturilor“, a declarat ministrul.
Proiectul de consolidare a malurilor râului a început în 2007, primele lucrări au fost făcute în 2009, după care au fost întrerupte şi reluate anul trecut, valoarea fiind de aproximativ 600.000 de lei.