Ultima actualizare: ieri, 21:55
Lucia Ana Varga, ministru Ape, Paduri si Piscicultura (63)
Locale

Ministrul Apelor, Lucia Varga, nemulţumită de lucrările la malul Crasnei. „Bani aruncaţi pe apa sâmbetei”

Lucia Ana Varga, ministru Ape, Paduri si Piscicultura (63)Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a efectuat astăzi o vizită de lucru în judeţul Satu Mare. Însoţită de angajaţi din minister şi autorităţile locale, Lucia Varga a verificat lucrările de consolidare a malului râului Crasna unde sunt probleme grave, lucrările fiind proaste. În unele zone a fost afectat chiar digul de protecţie.

Lucia Varga a fost informată despre situația lucrărilor de consolidare a malului râului Crasna. Aceasta a cerut explicaţii de la subordonaţi dar şi de la dirigintele de şantier, anunţând întreruperea contractului cu firma care încearcă să facă această lucrare de mai mulţi ani, efectuarea unui control amănunţit dar şi rezilierea contractului cu dirigintele de şantier.

“Dumneavoastră de mâine nu mai sunteţi diriginte de şantier”, i-a spus Lucia Varga, lui Augustin Moldovan.

Domnule director, (Daniel Canta, şeful Administraţiei Bazinale de Apă Someş Tisa) îi reziliaţi contractul. Prima măsură. Căutaţi cine e de vină pentru că aici sunt nişte bani aruncaţi pe apa sâmbetei. Aţi fost vinovat, sunteţi vinovat. Porniţi o anchetă d-le director să vedeţi de ce lucrările astea sunt aşa cum sunt. Opriţi deocamdată orice finanţare aici“, a spus Lucia Varga.

Dirigintele de şantier se consideră nevinovat, el punând neregulile pe seama unor greşeli de proiectare şi a necorelării ridicărilor topografice. Acesta susţine că a atras atenţia de mai multe ori constructorului că se fac greşeli, însă acesta a lucrat când a dorit.

Nu vreau să promovăm investiţii noi care să se realizeze la fel de prost ca cele pe care le realizăm acum. Vreau să realizăm investiţii, să cheltuim banii publici în mod eficient, nu la prima viitură să fie duse pe apa sâmbetei. De aia sunt aici, să verific dacă lucrarea respectivă este într-adevăr prost realizată şi cine-i vinovat. Deocamdată beneficiarul, Apele Române, a luat măsurile ce se impun, a sistat plata facturilor“, a declarat ministrul.

Proiectul de consolidare a malurilor râului a început în 2007, primele lucrări au fost făcute în 2009, după care au fost întrerupte şi reluate anul trecut, valoarea fiind de aproximativ 600.000 de lei. 

7 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Toate bune si frumoase, doar numele firmei care a facut lucrarile de mantuiala nu ni l-ati dezvaluit.

 2. Stramb Răspunde

  Chiar daca nu era director in 2008, Domnul Andries isi aminteste problemele create de aceeasi lucrare defectuoasa,parca prin luna august a anului.A fost intreruta comunicatia spre Bogdand,apa in loc sa intre in polder din Crasna intra pe langa.
  S-a promis atunci o ancheta.Doamna Varga era cred si atunci secretar de stat.Sesizata atunci a respins senina o buna propunere ieftina a unor specialisti satmareni de prevenire a inundatiilor dandu-ne exemple din iubita America.?…

 3. satmarean Răspunde

  Doamna asta ce pregatire tehnica in domeniu are, de taie si spanzura asa din vorbe toti specialistii responsabili de lucrare?

 4. cocojumbo Răspunde

  pai vezi mai stef, ca te vad foarte afectat, ce preocupari trebuia sa ai tu? nu zilele judetului si facut vitralii la care se inchina poate doar brigheta cind o string budigaii si ovina aia de alexandra care nici acuma na inteles ce lucreaza la tine la cabinet????

 5. cocojumbo Răspunde

  femeia asta nu are habar de nimic. cucoana, daca tot ai ajuns la minister ai idee ca un contract nu poate fi reziliAt doar pentru ca ti s-a terminat tie menstruatia???

 6. florica d Răspunde

  nu au fost aruncati bani in vint sau dus acolo unde trebuie stati fara grija

 7. Magdalena Fazekas -tiuian Răspunde

  BRAVO D-NA MINISTRU!, E TINPUL SÁ SE FACÁ DISCIPLINÁ IN TARA, Pt cá , multe lucruri lasá de dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Pista pentru biciclişti de pe digul Someşului a fost recepţionată

Pista pentru biciclişti de pe digul Someşului a fost recepţionată astăzi de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Au...

Închide