PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Peste 100 de tineri, la conferinţa pe tema atragerii fondurilor, organizată de Forţa Civică Satu Mare

 Organizatia de Tineret si Studenti Forta Civica Satu Mare si Organizatia de Tineret PP-DD au organizat, miercuri, 24 iulie, evenimentul “Tanar întreprinzator satmarean”.

La eveniment au participat peste 100 de tineri, majoritatea nefiind membri de partid.

In cadrul evenimentului a avut loc o conferinta pe tema “Surse de finantare pentru infiintarea si sustinerea unei afaceri de catre tinerii întreprinzatori”, conferinta  sustinuta de Cristian Ratiu, consilier din

partea Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Cluj si Sergiu Toth, consultant pe programul Fondul European Pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Printre programele de finantare cu bani de la bugetul de stat au fost amintite: Programul Start, Programul SRL-D, Programul Tanarul Fermier etc.

Evenimentul face parte din proiectul “Biroul de consultanta pentru tineret”, initiat si coordonat de Mihai Huzau, prim-vicepresedinte al organizatiei nationale de tineret Forta Civica.

“Problemele tinerilor si solutionarea acestora este motivul pentru care eu m-am implicat in politica si cred ca acestea ar trebui sa fie motivele pentru care toti tinerii ar trebui sa se implice”, a declarat Mihai Huzau, prim-vicepresedinte al organizatiei nationale de tineret Forta Civica.

“M-am implicat in politica avand aceleasi considerente ca si colegul meu si totodata pentru ca doresc o schimbare a sistemului, fapt ce se poate realiza doar prin implicarea fiecaruia dintre noi”,  sustine Adriana Stan, presedinte Organizatia de Tineret PPDD Satu Mare.