PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pompierii sătmăreni, locul II la concursul zonal de descarcerare

Pompierii sătmăreni au reușit să obțină locul II la un concurs zona de descarcerare și prim ajutor, ce s-a desfășurat în Bistrița.

În perioada  07.07 – 09.07.2013, s-a desfăşurat, la  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BISTRIŢA” al judeţului Bistriţa Năsăud, Competiţia naţională de descarcerare şi prim ajutor – faza zonală, la care au participat reprezentanţi din 6 judeţe: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa şi Bihor.

Concursul a constat în două probe distincte, şi anume: proba de descarcerare, care presupune scoaterea unei victime captivă într-un autovehicul accidentat, şi proba de prim ajutor, în care se acordă primul ajutor persoanei descarcerate. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare a fost reprezentat de echipajul compus din: Plt.maj. Jeney Andrea, Plt.maj. Borbely Ştefan, Plt. Bărbuş Gheorghe, Plt.maj. Ardelean Antonio, Plt.maj. Czir Tiberiu, Plt. Szucs Attila şi Plt. Mirghiş Sergiu, care a reuşit performanţa de a ocupa locul doi.

Podiumul a fost completat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „CRIŞANA” al judeţului Bihor, pe locul I, şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „AVRAM IANCU” al judeţului Cluj.