PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Restaurantul Romantic a fost redeschis

Restaurantul Romantic și-a reluat activitatea începând cu 8 iulie, după ce au fost remediate deficiențele care au dus la suspendare.

Directorul Direcției de Sănătate Publică, Dorina Dragoș Guran, a declarat că administratorul Restaurantului Romantic a solicitat efectuarea unor “teste de sanitație suprafețe” și pentru stabilirea aeromicoflorei, a căror rezultate au fost corespunzătoare. Analizele au fost făcute de laboratorul DSP Satu Mare.

Întrucât rezultatele testelor au fost bune, activitatea restaurantului a fost reluată începând cu data de 8 iulie. De asemenea, cele șase persoane cu contract de prestări servicii au fost evaluate din punct de vedere microbiologic, rezultând că nu au probleme de sănătate.

Reamintim că peste 120 de sătmăreni, cei mai mulți elevi ai Școlii Avram Iancu, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență cu toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat din preparatele pregătite în restaurantul Romantic. În urma rezultatelor tuturor probelor luate, concluzia specialiștilor a fost că totul a pornit de la bucătăreasa care era purtătoare de stafilococ auriu, bacterie care s-a răspândit pe platouri şi mai departe la meseni. Bucătăreasa nu a putut prezenta inspectorilor certificat de sănătate care să ateste că poate să desfăşoare o astfel de activitate.

Directoarea DSP Satu Mare, Dorina Dragoș Guran, a declarat că își va prezenta demisia în urma acestui scandal. Aceasta a precizat că a solicitat Instituției Prefectului retragerea atribuțiilor suplimentare de director plin, urmând să ocupe funcţia de director executiv adjunct, însă până în acest moment nu i s-a dat curs cererii.