PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Echipa de baschet feminin merge mai departe cu forțe proaspete

Primarul Dorel Coica l-a prezentat astăzi într-o conferință de presă pe noul antrenor al echipei de baschet feminin a CSM Satu Mare, sătmăreanul Peter Eles, unul dintre cei care a pus bazele acestei echipe dar care a fost nevoit de plece.

Edilul a explicat că spre deosebire de anii trecuţi s-a redus bugetul echipei, nu s-au adus jucătoare străine foarte scumpe, scopul echipei fiind acela de a promova tinerele sătmărence.

Datorită condiţiilor vitrege de aici de acum doi ani, d-l Peter Eles a fost nevoit să părăsească oraşul şi să facă performanţă în altă parte. Mă bucur extrem de mult că s-a lăsat convins să revină pe meleagurile sătmărene. Aşa cum spuneam, dorim să promovăm copiii, tineretul din Satu Mare, vom avea o echipă destul de bună. Ne propunem un loc de mijlocul clasamentului pentru că în momentul în care porneşti la drum cu fete mai tinere, nu cu foarte multă experienţă, performanţa nu apare foarte repede, dar sunt convins că după doi-trei ani vom putea să ajungem să concurăm nu numai pentru locul trei şi să câştigăm campionatul”, a spus Coica.

Noul antrenor, Peter Eles, a afirmat că a fost nevoit să plece de la echipa de baschet, şi a ţinut să-i mulţumească fostului antrenor Dan Fleşeriu pentru tot ce a făcut în ultimii cinci ani pentru Satu Mare.

Sper să facem o treabă bună cu un buget mai mic, cu jucătoare tinere, mai neexperimentate, cu mult mai puţine străine, cu un obiectiv de 1-8 în primul an, dar personal îmi doresc mai mult decât locul 8. Sper să avem cu toţii răbdarea, perseverenţa necesară, să ajungem din nou cel puţin unde am fost, sau chiar mai sus de locul doi. Doi-trei ani vreau să fim tot unde am fost şi să facem un pas înainte, chiar să aducem un titlu la Satu Mare”, a spus Peter Eles.

Acesta a precizat că locul de jucătoare este conturat în proporţie de 80% şi că 60% din jucătoare sunt sătmărence. Pregătirile vor începe pe 5 septembrie.

Primarul Dorel Coica i-a dat noului antrenor libertatea totală de a organiza echipa, însă astfel încât în primul an CSM Satu Mare să fie în primele 8 echipe.

Preşedintele secţiei, Florin Mureşan, a spus că-şi mai doreşte un titlu de campioană naţională pentru Satu Mare, amintind de rezultatele notabile din ultimii ani când sătmărencele s-au bătut cu echipe foarte puternice din ţară.

„Pe mine m-a deranjat foarte mult ca un sătmărean bun să facă performanţă într-un alt municipiu, aşa că venirea lui aici este de bun augur şi în doi-trei ani o să fim iarăşi în performanţă. Avem un buget, sperăm să-l putem susţine, iar d-l antrenor are un salariu comparabil cu al primarului din Satu Mare, în jur de 3.500 lei/lună”, a adăugat Coica.

Edilul a ţinut să precizeze că nu mai sunt jucătoare străine plătite cu 4.000 sau 5.000 de euro, spunând că s-au plătit şi foarte multe datorii, fiind şi multe litigii. Multe jucătoare au dat în judecată clubul deoarece contractele au fost prost făcute, fostele jucătoare având pretenţii de plată a biletelor de avion, a chiriilor şi altor lucruri.

Datoriile sunt istorice, de pe vremea d-lui Fogel. Dânsul, pe lângă lucrurile bune care le-a făcut, n-a ştiut să gestioneze corect fondurile şi au rămas datorii neplătite la jucători. Nu poţi să te joci cu salariile”, a precizat preşedintele CSM, Valeriu Neagu.

Conform primarului, după ce vor fi plătite toate datoriile se va recupera prejudiciul de la cei vinovaţi, fiind bani publici. Aceştia n-au vrut să spună despre ce sumă este vorba, lăsând să se înţeleagă că datoriile ar fi de valoarea miliardelor de lei vechi.