Echipa de baschet feminin merge mai departe cu forțe proaspete

23 august 2013 | 21 comentarii

csm, valer neagu, peter eles, dorel coica, florin muresan (1)Primarul Dorel Coica l-a prezentat astăzi într-o conferință de presă pe noul antrenor al echipei de baschet feminin a CSM Satu Mare, sătmăreanul Peter Eles, unul dintre cei care a pus bazele acestei echipe dar care a fost nevoit de plece.

Edilul a explicat că spre deosebire de anii trecuţi s-a redus bugetul echipei, nu s-au adus jucătoare străine foarte scumpe, scopul echipei fiind acela de a promova tinerele sătmărence.

Datorită condiţiilor vitrege de aici de acum doi ani, d-l Peter Eles a fost nevoit să părăsească oraşul şi să facă performanţă în altă parte. Mă bucur extrem de mult că s-a lăsat convins să revină pe meleagurile sătmărene. Aşa cum spuneam, dorim să promovăm copiii, tineretul din Satu Mare, vom avea o echipă destul de bună. Ne propunem un loc de mijlocul clasamentului pentru că în momentul în care porneşti la drum cu fete mai tinere, nu cu foarte multă experienţă, performanţa nu apare foarte repede, dar sunt convins că după doi-trei ani vom putea să ajungem să concurăm nu numai pentru locul trei şi să câştigăm campionatul”, a spus Coica.

Noul antrenor, Peter Eles, a afirmat că a fost nevoit să plece de la echipa de baschet, şi a ţinut să-i mulţumească fostului antrenor Dan Fleşeriu pentru tot ce a făcut în ultimii cinci ani pentru Satu Mare.

Sper să facem o treabă bună cu un buget mai mic, cu jucătoare tinere, mai neexperimentate, cu mult mai puţine străine, cu un obiectiv de 1-8 în primul an, dar personal îmi doresc mai mult decât locul 8. Sper să avem cu toţii răbdarea, perseverenţa necesară, să ajungem din nou cel puţin unde am fost, sau chiar mai sus de locul doi. Doi-trei ani vreau să fim tot unde am fost şi să facem un pas înainte, chiar să aducem un titlu la Satu Mare”, a spus Peter Eles.

Acesta a precizat că locul de jucătoare este conturat în proporţie de 80% şi că 60% din jucătoare sunt sătmărence. Pregătirile vor începe pe 5 septembrie.

Primarul Dorel Coica i-a dat noului antrenor libertatea totală de a organiza echipa, însă astfel încât în primul an CSM Satu Mare să fie în primele 8 echipe.

Preşedintele secţiei, Florin Mureşan, a spus că-şi mai doreşte un titlu de campioană naţională pentru Satu Mare, amintind de rezultatele notabile din ultimii ani când sătmărencele s-au bătut cu echipe foarte puternice din ţară.

„Pe mine m-a deranjat foarte mult ca un sătmărean bun să facă performanţă într-un alt municipiu, aşa că venirea lui aici este de bun augur şi în doi-trei ani o să fim iarăşi în performanţă. Avem un buget, sperăm să-l putem susţine, iar d-l antrenor are un salariu comparabil cu al primarului din Satu Mare, în jur de 3.500 lei/lună”, a adăugat Coica.

Edilul a ţinut să precizeze că nu mai sunt jucătoare străine plătite cu 4.000 sau 5.000 de euro, spunând că s-au plătit şi foarte multe datorii, fiind şi multe litigii. Multe jucătoare au dat în judecată clubul deoarece contractele au fost prost făcute, fostele jucătoare având pretenţii de plată a biletelor de avion, a chiriilor şi altor lucruri.

Datoriile sunt istorice, de pe vremea d-lui Fogel. Dânsul, pe lângă lucrurile bune care le-a făcut, n-a ştiut să gestioneze corect fondurile şi au rămas datorii neplătite la jucători. Nu poţi să te joci cu salariile”, a precizat preşedintele CSM, Valeriu Neagu.

Conform primarului, după ce vor fi plătite toate datoriile se va recupera prejudiciul de la cei vinovaţi, fiind bani publici. Aceştia n-au vrut să spună despre ce sumă este vorba, lăsând să se înţeleagă că datoriile ar fi de valoarea miliardelor de lei vechi.

 

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale, Sport

Comentarii (21)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Cer public primarului Dorel Coica sa ne explice pentru ce a platit din bugetul orasului in primul an de mandat:
  11.683.537,64 RON platiti catre Florisal (Vasile Puscas si clanul)
  8.584.038,01 RON plati catre Tehnic Asist Botosani (Mircea Govor si clanul)
  TOTAL: 5.1 milioane de EURO
  Ce s-a facut pentru acesti bani?

 2. Adi Stef spune:

  Intrebati si de contractele jucatorilor. De ce nu publica primarul contractelor jucatorilor? Cati bani primesc intermediarii? Cati bani vina inapoi la Coica? Credeti ca USL fura numai cu salubritatea si drumurile?! sunteti copii mici…

  • x spune:

   Adi sunt sigur ca se fura si in alta parte. dar domnul Babasan deocamdata atat poate dovedi. din pacate. cu siguranta vom afla in viitor si de alte contracte dubioase!

  • grof spune:

   datorii istorice? contracte gresite in trecut?
   vedeti mai bine ce era cu dijma de 10% din salariu platita de fiecare jucator exviceprimarului actual deputat, in special cei unguri. dupa care, chiriile platite de club pentru apartamentele lui Fogel, manariile masa decontata jucatorilor la Miorita – acelasi local unde se organizau balurile udmr-ului, si multe altele (echipamente de la o anume firma de pe stefan cel mare)… .
   poate, d-l Coica le face publice…la un moment dat.

 3. x spune:

  drumuri nu avem…..mizerie cat china. raspunsul lui cred ca ar fi in felul urmator. 10 cosuri de gunoi dragi satmareni, eu stiu ce fac, am facut scoala in mehedinti. voi satmarenii sunteti prea prosti sa ma intelegeti. deci, degeaba va dau explicatii, oricum nu ma intelegeti.

 4. Tyler Dur Den spune:

  Programul Coica pentru Satu Mare – 1 yaht pentru Sile Puscas in fiecare an! Incredibil cum se fura banii statului si nimeni nu face nimic!!!

 5. Viperescu Toma spune:

  bine ca acest mare domn de oras , bagat in seama de un an, care isi schimba partidele ca basescu hainele , cere explicatii ! sunt curios ce ai face tu daca ti-ar iesi multi bani si tie ? bai mare domn babasan ! ? si tu ai fura cat ai putea , ti-ai face firma ta de salubritate si atat ! sunteti toti o apa si un pamant ! trasi la indigo !

 6. Tyler Dur Den spune:

  Viperescu Toma tu esti postacul de la sediul Florisal? Cati sunteti? Jeful tau se plimba cu yahtul pe banii satmarenilor!!!

 7. Daniel spune:

  Da banii pe care dati pe salubrizare nu sunt tot bani publici? Orasul arata plin de mizerie pe strazi si trotuare, aduce o firma atunci care face curat ca in orase precum Oradea, Cluj, Sibiu etc

 8. Doar nu astepti si un raspuns

 9. Mureșan Kalaman spune:

  Sa ne spună domnul Babasan despre contractele dubioase încheiate la Cluj!! Ne miram cum hotul striga hoții! Despre bani murdari din campanie nu ne spui nimic, d-nule Babasan!?

 10. Marius Miclaus spune:

  nemerniciiii

 11. Marius Miclaus spune:

  sa le fie rusine

 12. toma spune:

  da’n campania pentru parlamentare cand te pozai cu “jucătoarele străine foarte scumpe” si le faceai cetatence de onoare, cum era Dorele?

 13. wolf spune:

  Imi place de Babasan. Cum a rasarit el din nou. Deja e la al 3 lea reloaded. Oare vrea sa candideze la europarlamentare? Hmmm…
  Babasane, te iubim, CĂ CA Tine vrem sa fim! GFY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest