PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Remus Şpan despre cazul Silaghi: “Nelu Iordache minte! Nu s-a dat nicio şpagă”

În publicaţia “Q Magazine”, Remus Şpan, personaj al cărui nume apare în referatul DNA ca fiind intermediar între Nelu Iordache şi Ovidiu Silaghi, face o declaraţie foarte interesantă şi îl acuză pe Iordache că a minţit în afirmaţiile făcute procurorilor DNA. Redăm integral declaraţiile lui Remus Şpan date pentru “Q Magazine”.

„Nelu Iordache a insistat să îi înlesnesc o întâlnire scurtă cu Ovidiu Silaghi cu care, este adevărat, sunt prieten de 15 ani. Am plecat împreună cu Iordache la Satu Mare, cu o cursă a Tarom-ului şi vă întreb: cum putea să treacă un om cu această sumă prin filtrul poliţiei de frontieră? Era imposibil. În plus, Iordache nu avea nicio geantă la el, a mers cu mâinile în buzunar.

La aeroportul din Satu Mare ne-a aşteptat un prieten de-al meu, pentru că eu nu ştiam unde locuieşte ministrul Transporturilor. Deşi suntem prieteni, nu-l vizitasem la domiciliu niciodată. Acasă la Silaghi era şi soţia acestuia. Toţi trei am stat în aceeaşi încăpere, discuţia a durat circa 10 minute şi a vizat conflictul pe care Iordache îl avea cu partenerii lui portughezi, firma Monteadriano, cu care câştigase licitaţia pentru tronsonul Arad-Nădlac. Iordache a încasat banii şi nu le-a mai dat portughezilor nimic, ştiţi conflictul!

Nelu Iordache minte şi eu cred că este şantajat sau presat să facă declaraţii împotriva unor oameni, în schimbul eliberării din închisoare”.

Sursa: Cotidianul