PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

După Zilele Recoltei ale Primăriei urmează Zilele Recoltei ale Consiliului Judeţean

Seria sărbătorilor nu se opreşte în judeţul Satu Mare. Din cauza neînţelegerilor dintre primarul Dorel Coica şi preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef, după Ziua Oraşului, Ziua Judeţului şi alte sărbători, în luna octombrie vor mai avea loc două evenimente, Zilele Recoltei organizate de Primăria Satu Mare şi Zilele Recoltei organizate de Consiliul Judeţean.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a răspuns astăzi, într-o conferinţă de presă, unor sugestii făcute de primarul Dorel Coica, şi anume că acţiunile din municipiu sunt copiate de judeţ.  Ştef a prezentat „Calendarul Cultural 2013” al Consiliului Judeţean din care reiese că în luna octombrie au fost  programate „Zilele Recoltei”.

„Oricum o vom organiza”, a afirmat Ştef, fără să spună exact când va avea loc evenimentul, dând asigurări că nu copiază evenimentele Primăriei.

Amintim că primarul Dorel Coica a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, organizarea celei de-a treia ediţii a Zilelor Recolei, în perioada 4-6 octombrie. La eveniment vor fi peste 40 de expozanți, cu produse diferite din carne și preparate din carne, produse lactate din lapte de capră și oaie, fructe deshidratate, legume, magiun, vin, must, pălincă, beles din Bogdand, produse artizanale, flori ornamentale și multe altele. La Zilele Recoltei și-au anunțat prezența și producători din Maramureș, Sălaj, Bihor și Alba.

Deschiderea oficială a Zilelor Recoltei va avea loc vineri, 4 octombrie, de la ora 14, cu un spectacol folcloric susținut de Petrică Mureșan și ansambluri folclorice din județul Satu Mare. Programul artistic se va încheia la ora 20:00.

În cadrul conferinţei, primarul Dorel Coica i-a sugerat preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, să-şi organizeze Zilele Recoltei  ale judeţului undeva în judeţ, dacă tot vrea să copieze acţiunea.

„Consiliul Judeţean îşi poate face această sărbătoare în teritoriu, au foarte multe comune la dispoziţie. Ştiţi că după Ziua Municipiului urmează Ziua Judeţului. După Ziua Recoltei vine Ziua Recoltei în judeţ sau la marginea judeţului. Le transmitem că pot face ziua judeţului în judeţ, şi un domn din mass media a recomandat terenul din Moftin plin cu muşuroaie”, a declarat primarul Dorel Coica, făcând aluzie că preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef îi copiază mai multe acţiuni.