PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul răspunde PDL-iștilor: ”Sunt niște mincinoși!”

Primarul Dorel Coica a răspuns astăzi, într-o conferință de presă, întrebărilor adresate de conducerea PDL Satu Mare.

Reamintim cititorilor că în data de 12 septembrie, preşedintele filialei judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan şi cel al filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean au adresat patru întrebări deschise edilului șef.

Cele patru întrebări au fost:

“1. Angajaţii Primăriei se plâng că documentele stau pe masa dumneavoastră pentru a fi semnate chiar şi câte o săptămână, dumneavoastră lipsind din Primărie două-trei zile la rând. Fiţi sincer şi răspundeţi câte din cele aproape 500 de zile de la validarea mandatului de primar aţi fost prezent în Primăria Satu Mare?

2. Care sunt motivele reale pentru care i-aţi retras toate atribuţiile d-nei viceprimar Papici?

3. La Carei s-a făcut o inventariere a câinilor fără stăpân. Câţi câini fără stăpân există în municipiul Satu Mare, incluzându-i şi pe cei din cartierele mărginaşe care au omorât o biată femeie anul trecut? Locuitorii oraşului au dreptul să ştie cât îi costă, în calitate de contribuabili, soluţionarea acestei probleme.

4. A trecut 30% din mandatul dumneavoastră de primar. Aţi făcut măcar proiectul tehnic al celui de-al treilea pod peste Someş? Şi dacă da, când încep lucrările?”

Înainte de toate, primarul municipiului a trecut în revistă obiectivele realizate de actuala conducere a Primăriei Satu Mare. Printre ele a amintit de reabilitarea drumului către Sătmărel și centura de ocolire a orașului, între Lazuri și Dorolț, proiecte ce se află în derulare și urmează a fi finalizate în perioada următoare și a afirmat că echipa formată din primar, viceprimari și city-manager, este una sudată și muncitoare. Edilul șef a declarat că ”trio-ul de aur ” alcătuit din Mureșan, Ardelean și Băbășan nu au habar de activitatea instituției și sunt niște mincinoși.

„Poate că marele jurist-şef al gropii de gunoi, (Claudiu Ardelean),  are destul timp să stea toată ziua în ghereta lui şi să conceapă teorii despre programul meu de lucru, însă nu toată lumea îşi permite acest lux. Poate în felul acesta nu ar minţi împreună cu ceilalţi doi care fac parte din trio-ul de aur. Sunt doar nişte mincinoşi și ar fi bine să se ocupe de problemele lor”, a replicat primarul.

Primarul Coica a declarat în conferința de presă că se află în Primărie înainte de ora 7, tocmai pentru a nu lăsa actele nesemnate, iar city-managerul este un om deosebit care a suplinit munca primarului în perioada când acesta a fost în concediu.

City managerul este un băiat deosebit care, în perioada cât am fost în concediu mi-a răspuns la telefon şi s-a deplasat unde l-am trimis chiar şi noaptea la ora 23:00, în consecinţă am intenţii de promovare a acestuia”, a declarat primarul.

În privința viceprimarului Marcela Papici, primarul a afirmat că nu i-au fost retrase atribuțiile, ci a fost vorba doar de o reîmpărțire a sarcinilor.  Deciziile în privința școlilor din municipiu vor fi luate de echipa formată din primar, viceprimari și Mariana Roman, inspector general școlar.

Primarul i-a invitat pe cei trei PDL-iști în Primărie, pentru a se convinge de timpul de lucru petrecut de edil și pentru a constata că nu sunt sincope în circuitul actelor în instituție.