PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Andreea Paul consideră că USL Satu Mare nu mai are voce

Adrian Cosma, Andreea Paul, Petre Muresan

La sediul PDL Satu Mare a avut loc astăzi o conferință de presă susținută de către prim vicepreședintele partidului la nivel național, Andreea Paul, președintele organizației județene Satu Mare, Petre Mureșan și președintele organizației județene de tineret, Adrian Cozma.

Deputatul Țării Oașului, Andreea Paul, a început conferința prin a declara că PDL Satu Mare face o opoziție adevărată și că USL-ul din Sătmar nu mai are voce. Apoi Andreea Paul s-a întrebat de ce scad veniturile bugetare și rectificările sunt iarăși negative?

Finanțele unei țări și credibilitatea nu sunt chewing gum. Avem o mare cădere la veniturile bugetare, cu aproximativ 3,8 miliarde lei față de nivelul estimat la începutul anului. Este un paradox marca USL în condițiile unei creșteri economice estimate aproape de 2% și în condițiile extinderii bazei de impozitare în acest an. Avem 30 de taxe noi și impozite majorate în acest an”, a spus Paul.

Prim vicepreședintele PDL a identificat 5 factori responsabili de căderea veniturilor bugetare: estimările au fost mult prea optimiste pentru acest an, proasta colectare a taxelor și explozia evaziunii fiscale, diminuarea semnificativă a investițiilor publice și creșterea cheltuielilor cu personalul bugetar, ineficiența investițiilor publice și sufocarea politică a companiilor de stat și faptul că USL a cerut românului să susțină risipa cheltuielilor publice și o mafie politică, nu un set de măsuri reformatoare.

Adrian Cosma, Andreea Paul, Petre Muresan

Andreea Paul consideră că în aceste condiții, deficitul bugetar riscă să fie ratat fără reducerea cheltuielilor proporțională cu căderea veniturilor bugetare. Opțiunea creșterii taxelor, a cotei unice la 22% în paralel cu TVA de 22%, ar avea un efect devastator: investițiile și consumul ar scădea și mai tare, puterea de cumpărare la fel, iar România ar fi mai săracă.

FMI-ul, cred, în ciuda criticilor primite, este un factor educativ într-un haos permanent. Ponta nu ascultă de Opoziție, dar îi este de frică de Merkel, de America, de FMI. Sigur, ține să păcălească pe toată lumea, dar de fiecare dată a dat înapoi, la fel cred că se va întâmpla şi cu cota unică şi cu tva-ul”, a mai spus Paul.

Președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan a declarat că Guvernul USL este un guvern ostil românilor dar în special mediului de afaceri. Apoi președintele TDL Satu Mare, Adrian Cozma a precizat că la Mișcarea Populară nu a plecat nimeni din conducerea formațiunii de tineret. „Este fals, au plecat 3 tineri de la organizația municipală de tineret dar niciunul nu făcea parte din conducere. Eu sfătuiesc tinerii să se împlice în politică. PDL este un partid viu, drept dovadă chiar astăzi ni s-au alăturat 3 colegi noi”, a declarat Adrian Cozma.