PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UPDATE Criminalul fetiţei dispărute și-a recunoscut fapta. A ucis-o ca să ascundă violul. Noi detalii șocante

UPDATE 3 Sâmbătă, ora 13:00 – Criminalul şi-a recunoscut fapta

Purtătorul de cuvânt al Pachetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Gabriela Pop, a declarat că tânărul arestat pentru uciderea fetiţei şi-a recunoscut fapta. El a dus-o pe micuţa de 10 ani la coliba sa improvizată, a violat-o, a sugrumat-o, i-a pus cadavrul într-un sac și l-a aruncat în zona lacului Cubic. 

Acesta a participat la acțiunile de căutare a fetiței după ce a fost declarată iar la un moment dat a fost suspectat de polițiști și și-a recunoscut fapta. Tot el a fost cel care i-a condus pe polițiști la cadavrul micuței.

Pentru uciderea fetiței de 10 ani bărbatul riscă până la 25 de ani de închisoare.

UPDATE 2 – Sâmbătă – ora 10:15 – Criminalul a fost arestat. A ucis-o pe fetiță să ascundă violul

Criminalul fetiței de 10 ani, Vivian Dragoş, a fost arestat azi noapte. Acesta este un tânăr de 23 de ani, concubinul surorii fetiței ucise. Criminalul Deteșan Ovidiu a mărturisit că a ucis-o ca să ascundă faptul că a violat-o. Acesta a participat şi la căutarea ei alături de o echipă de voluntari.

 Potrivit unui comunicat de presă, în data de 11.10.2013, în jurul orelor 23,45, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, pe inculpatul D.O., în vârstă de 23 ani, reţinându-se în sarcina acestuia săvârşirea infracţiunii de viol, prevăzut şi pedepsit de art.197 alin.1 şi 3 C.pen. şi omor calificat, prevăzut şi pedepsit de art.174 alin.1 raportat la art.175 alin.1 lit.h din C.pen., constând în aceea că în data de 06.10.2013 a convins minora D.V.P., în vârstă de 10 ani, să-l însoţească până la coliba improvizată, loc în care a întreţinut, prin constrângere, raport sexual cu aceasta, după care a strangulat-o, sperând ca în acest mod violul să nu fie descoperit, după care a aruncat cadavrul. În perioada 06.102013- 10.10.2013 a participat zilnic la acţiuni de căutare a minorei, pentru a nu trezi suspiciuni organelor de poliţie şi  aparţinătorilor victimei.

Tribunalul Satu Mare a emis în cauză mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

Criminalul este chiar concubinul surorii fetiţei ucise, cu care are doi copii. Micuţa Vivien Dragoş avea grijă de copii acestuia. 

UPDATE: ora 20:00 –  Corpul fetiţei a fost ridicat de o echipă condusă de un procuror. Deocamdată toată lumea refuză să facă declaraţii, ancheta fiind în plină desfăşurare. Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor există deja un suspect identificat de poliţişti. Există totodată şi suspiciuni de viol.

Cadavrul a fost depus la morgă pentru efectuarea unei autopsii.

Vom reveni cu detalii. 

 


Fetița în vârstă de 10 ani, dispărută de acasă duminică, a fost găsită moartă într-un sac în lacul Cubic. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Satu Mare, Ana Petric, în prezent, la fața locului se află o echipă de polițiști care fac cercetări, aceștia fiind însoțiți de un procuror. Fetița a fost găsită în lacul Cubic, într-un sac de plastic.

Polițiștii sătmăreni au fost sesizați în urmă cu câteva zile de dispariția unei fetițe de 10 ani, din Satu Mare, mama minorei fiind cea care a declarat dispariția.

Copila a părăsit locuința familiei pentru a se îndrepta spre biserică, dar nu a mai revenit, ultima locație în care a fost văzută fiind zona pieței de vechituri.    

Vom reveni cu noi detalii.