Valoarea totală a autospecialelor din acest lot, repartizate județelor Satu Mare, Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Maramureș și Sălaj este de 4.500.000 de lei. O asemenea autospecială reduce timpul de intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat de către unitățile I.S.U și îmbunătățește nivelul tehnic și de performanță a serviciilor publice județene de urgențe din Regiunea de Nord Vest. Autospeciala este construită pe un șasiu care îi permite accesul pe orice fel de teren. Mașina tractează o remorcă cu axă dublă care conține un Punct Medical Avansat. Punctul medical oferă punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție, avantaj care permite posibilitatea executării unui triaj medical la locul intervenției atunci când sunt victime multiple.
„Prin acest proiect am încercat să asigurăm dotarea necesară. Am avut o discuție la Cluj cu colonelul Gheorghe Strâmb și am afirmat că este extrem de important ca acest proiect să continue și în următoarea perioadă de finanțare pentru că nu văd o altă posibilitate de a asigura o dotare potrivită”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.
Prin dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență cu o astfel de autospecială s-a mărit capacitatea de intervenție dar și nivelul de protejare a locuitorilor județului Satu Mare.
„Investițiile în infrastructură sunt foarte importante. Voi vă luptați în misiunea dumneavoastră cu timpul iar scurtarea acestuia pentru a interveni mai rapid depinde de aceste investiții”, a precizat în fața pompierilor prefectul județului, Eugeniu Avram.