Ultima actualizare: ieri, 17:51
Locale

Noua autospecială ISU a ajuns la Satu Mare (FOTO)

autospeciala ISU (5)Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al Județului Satu Mare a recepționat astăzi o autospecială complexă de intervenție, de descarcerare și acordare de asistență medicală de urgență. Mașina a fost obținută în baza proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență din Transilvania de Nord – Etapa a II-a”.  Pe lângă cadrele militare ale ISU la eveniment au participat prefectul județului Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor.

Valoarea totală a autospecialelor din acest lot, repartizate județelor Satu Mare, Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Maramureș și Sălaj este de 4.500.000 de lei. O asemenea autospecială reduce timpul de intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat de către unitățile I.S.U și îmbunătățește nivelul tehnic și de performanță a serviciilor publice județene de urgențe din Regiunea de Nord Vest. Autospeciala este construită pe un șasiu care îi permite accesul pe orice fel de teren. Mașina tractează o remorcă cu axă dublă care conține un Punct Medical Avansat. Punctul medical oferă punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție, avantaj care permite posibilitatea executării unui triaj medical la locul intervenției atunci când sunt victime multiple.

Prin acest proiect am încercat să asigurăm dotarea necesară. Am avut o discuție la Cluj cu colonelul Gheorghe Strâmb și am afirmat că este extrem de important ca acest proiect să continue și în următoarea perioadă de finanțare pentru că nu văd o altă posibilitate de a asigura o dotare potrivită”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

Prin dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență cu o astfel de autospecială s-a mărit capacitatea de intervenție dar și nivelul de protejare a locuitorilor județului Satu Mare.

„Investițiile în infrastructură sunt foarte importante. Voi vă luptați în misiunea dumneavoastră cu timpul iar scurtarea acestuia pentru a interveni mai rapid depinde de aceste investiții”, a precizat în fața pompierilor prefectul județului, Eugeniu Avram.

7 comentarii

 1. Andreea Dora Mag Răspunde

  Proud of my dad

 2. Andreea Dora Mag Răspunde

  Mag Marinel

 3. ion romanu Răspunde

  dupa cosuri de gunoi azi se inaugureaza o masina. oricat de speciala este nu cred ca trebuia sa mearga pleiada de conducatori ilustrii. putea fi un articol simplu fara aberatii stefiene si govoriste. urmeaza sa se inaugureza un chiosc de ziare…

 4. jurnalistul Răspunde

  Cum a decurs pregătirea acestei vizite:

  Govor: Bă Adişor mă, io cre că tre să faşem şeva să aviem apariţii în presă mă.
  Stef: No stai puţin să mă uit: astăz navem nici o lansare de carte! la biserică mi-e frică să mă duc de vreo trei luni stau numai la fazanerie la Gelu, habar n-am ce-i în judeţ.
  Govor: Na binie mă, ni pregătim pintru dezăpezire cu Tehnic Asist. Mă băiatule ai semnat facturile?
  Stef: am dat la Brighi ea este şefa ştii bine mă Mircea, numa că s-a dus la manichiură!
  Govor: bă, mi-o zis ăsta ni de la Perfectură sau Prefectură sau cio fi că o vinit şeva utilaj la Pompieri, merem să vediem carei treaba mă.
  Ştef: pe bunul Dumnezeu, asta e idee bună mă Mircea! Preoţi vor fi? Să ştie Brighi cum să se-nbrace.
  Govor: na binie mă băiatule, hai să merem…

 5. demon Răspunde

  Primaru unde a ramas?

 6. ion romanu Răspunde

  @ jurnalistul: excelent! mai ales accentul govorean (neandertalian)

 7. Raul Răspunde

  Stati linistiti, la Cluj e la fel cu aparitiile numai la scara mai mare. Acum cateva luni cand s-au adus si la cluj asemenea autospeciale au fost prezenti toti beshinosii Clujului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Eveniment de conştientizare a valorilor, sâmbătă, la Muzeul Judeţean

La Muzeul Judetean de Istorie Satu Mare are loc  sambata 26 octombrie incepand cu ora 13 un eveniment educativ-cultural de informare...

Închide