PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Stadionul Olimpia, în pericol de prăbușire, arată o expertiză

Stadionul Olimpia, alături de alte cinci construcții din județ s-ar putea prăbuși la un cutremur. La Prefectura Satu Mare a avut loc astăzi o întâlnire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care au discutată situația clădirilor din județ aflate în pericol de prăbușire.

Inginerul Angel Bustan din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții Satu Mare a spus că există în evidenţele instituției o listă cu clădiri expertizate care nu prezintă siguranţă. Pentru unele s-a dispus evaluarea, expertizarea, izolarea sau demolarea acestora.

Imobilele sunt Biserica Ortodoxă din Babţa, Biserica Reformată din Hodod, Hotelul Oşan din Negreşti Oaş, clădirea de pe str. Rândunelelor a cărui planşeu s-a prăbuşit în anul 2005 şi de atunci este rezemată, un bloc din Micro 15, a cărui consolidare a început deja dar și stadionul Olimpia.

Bustan a precizat că există o expertiză făcută în anul 2007 prin care se interzic ”competiţiile de anvergură” fiind anumite zone care s-ar putea prăbuşi.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a spus că probabil această expertiză nu este reală, el afirmând că la momentul respectiv se dorea desfiinţarea echipei şi “demolarea stadionului pentru altceva”, amintind totodată şi de meciul cu Rapid când au fost pe teren aproximativ 9.000 de persoane.

Acum este în curs de elaborare o altă expertiză care să facă lumină în acest caz.