Ultima actualizare: ieri, 19:55
Locale

Stadionul Olimpia, în pericol de prăbușire, arată o expertiză

stadion_olimpia_satu_mareStadionul Olimpia, alături de alte cinci construcții din județ s-ar putea prăbuși la un cutremur. La Prefectura Satu Mare a avut loc astăzi o întâlnire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care au discutată situația clădirilor din județ aflate în pericol de prăbușire.

Inginerul Angel Bustan din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții Satu Mare a spus că există în evidenţele instituției o listă cu clădiri expertizate care nu prezintă siguranţă. Pentru unele s-a dispus evaluarea, expertizarea, izolarea sau demolarea acestora.

Imobilele sunt Biserica Ortodoxă din Babţa, Biserica Reformată din Hodod, Hotelul Oşan din Negreşti Oaş, clădirea de pe str. Rândunelelor a cărui planşeu s-a prăbuşit în anul 2005 şi de atunci este rezemată, un bloc din Micro 15, a cărui consolidare a început deja dar și stadionul Olimpia.

Bustan a precizat că există o expertiză făcută în anul 2007 prin care se interzic ”competiţiile de anvergură” fiind anumite zone care s-ar putea prăbuşi.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta (3)

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a spus că probabil această expertiză nu este reală, el afirmând că la momentul respectiv se dorea desfiinţarea echipei şi “demolarea stadionului pentru altceva”, amintind totodată şi de meciul cu Rapid când au fost pe teren aproximativ 9.000 de persoane.

Acum este în curs de elaborare o altă expertiză care să facă lumină în acest caz.

5 comentarii

 1. x Răspunde

  de asta nu umblu la meciurile Olimpiei! si nu sunt singurul care din cauza stadionului nu au curajul sa mearga! Acel stadion trebuie demolat, si construit unu nou la standarde inalte, adica cu locuri de parcare wc-uri etc. si chiar daca ar renova stadionul ar fi nasol, din tribune tre sa te uiti foarte bine ca sa vezi ce se intampla in teren. e un stadion extrem de urat!

 2. Mercali Răspunde

  Care cladire pe Mileniului?Nu cumva aia de pe Stefan cel Mare colt cu Randunelelor?Cladirea de la Vaca fosta Alimentara aia nu cade?

 3. satmarean Răspunde

  Conducerea Olimpia umple stadionul la meciuri cu toate ca stie de mult datele din acea expertiza? Asta nu e inconstienta si iresponsabilitate? 🙁

 4. eu Răspunde

  Cum isi permite Stef sa spuna ca probabil expertixa nu este reala????Si la asta se pricepe? Crede ca daca are facultatea de educatie fizica si sport poate hotari ce expertze sunt reale si care nu. Daca se intimpla o nenorocire?? Atunci va da vina pe cei ce nu au facut nimic desi exista o expertiza.Daca nu e reala stai tu la fiecare etapa acolo(poate scapam de tine)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.