PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma, reales preşedinte al filialei Tineretului Democrat Liberal

Adrian Cozma a fost astăzi ales preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret a PDL Satu Mare. Prim-vicepreşedinţi au fost aleşi Gheorghe Filip şi Lucia Almoşi.

Conferinţa a început cu cuvântul preşedintelui Organizaţiei Judeţene de Tineret a PNL Satu Mare, Gheorghe Rişcău, acesta transmiţând „un gând şi o rugăminte de a fi jucători şi nu spectatori”.

Secretarul general al PDL Satu Mare, Sorin Ghilea, a afirmat că PDL este pe trend ascendent, reformat 100% care nu mai depinde de acum de un singur om şi „respiră democraţie”. Ghilea a ţinut să facă unele precizări referitoare la fostul lor coleg de partid Sergiu Băbăşan, pe care l-a caracterizat inteligent, dar care nu a avut răbdare şi a vrut să fie deputat în Colegiul 2 deşi nu se mai organizează alegeri, sau primar. Potrivit acestuia, Băbăşan a recurs la insultă şi calomnie la adresa colegilor săi de partid, a ales o cale greşită, dar până la urmă, când nu mai exista cale de întoarcere şi-a dat demisia.

Preşedintele filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean, a subliniat faptul că sala este plină, organizaţia este puternică iar Adrian Cozma este foarte bun din moment ce este singurul candidat pentru această funcţie. El i-a asigurat pe tineri că PDL va reveni la guvernare la Satu Mare dacă tineretul se va implica în campanie. Claudiu Ardelean a subliniat că bătălia va fi una grea deoarece PDL trebuie să se lupte cu caracatiţa USL care nu-şi urmăreşte decât interesele proprii, nicidecum ale sătmărenilor.

La rândul său, preşedintele filialei tineretului PDL din Odoreu, Gheorghe Filip le-a explicat colegilor de partid de ce merită ca un tânăr să facă politică. El consideră că tineretul are o altă viziune asupra politicului, şi anume faptul că noua generaţie va lupta pentru cetăţeni, nu pentru putere cum se întâmplă acum.

Singur candidat pentru funcţia de preşedinte, Adrian Cozma a fost ales de către cei peste 100 de tineri prezenţi la conferinţă.

El a ţinut să sublinieze faptul că în sală sunt foarte mulţi tineri, semn că nu toată conducere a migrat spre PMP, după cum susţine preşedinta Laura Bota.

El i-a dat şi replica Laurei Bota, fără să-i pomenească numele, spunând că te naşti cu bunele maniere, nu trebuie să le citeşti în cărţi. În glumă, el a spus că poate dacă ar fi citit acest Cod al bunelor maniere ar fi făcut „pictoriale prin portbagaje”

În cadrul conferinţei, Gheorghe Filip şi Lucia Almoşi au fost aleşi prim-vicepreşedinţi, Alin Lupou a fost ales secretar general, fiind desemnaţi şi nouă vicepreşedinţi.