PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Catargul din Piaţa Romană mai aşteaptă. „Seamănă cu personajul care l-a propus”

Construirea catargului înalt de câteva zeci de metri din Piața Romană nu va mai fi realizat până la Ziua Națională a României. Primarul Dorel Coica a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, că s-au cerut garanţii privind siguranţa de la firma care l-a confecţionat, iar pentru că aceasta nu face parte din Uniunea Europeană, catargul fiind importat din Turcia, a fost nevoie de timp pentru traducerea documentaţiei. Acum cei care tranşează problema sunt specialiştii, şi se pare că înălţimea catargului va fi de 48 de metri, nu 60 cum s-a anunţat iniţial. Urmează ca după clarificarea problemei cu privire la siguranţa construcţiei să înceapă montarea sa şi amenajarea pieţei.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a ţinut să precizeze că până la urmă acest catarg va fi realizat. Costurile cu catargul şi amenajarea pieţei sunt estimate la 200.000 de lei.

Vicepreşedintele Mircea Govor a precizat că s-a făcut o greşeală în acest proiect. „Catargul seamănă cu personajul care l-a propus”, a spus Govor, făcând referire la fostul consilier judeţean Ioan Nistor, cel care a intermediar achiziţia din Turcia.