Totul a pornit de la o întrebare adresată conducerii de către consilierul PDL Alexandru Panea, acesta cerând lămuriri în legătură cu tergiversarea lucrărilor de la Luna Şes având în vedere că actuala conducere a Consiliului a promis că din această iarnă se va putea schia. Panea a amintit de o factură restantă de două milioane lei ce ar fi trebuit plătită de Primăria Negreşti Oaş şi a cerut ca la începutul anului viitor să fie întocmită o situaţie clară. Acest lucru l-a făcut pe vicepreşedintele Mircea Govor să intervină, dându-i o replică dură după ce l-a acuzat că a pus o întrebare politicianistă.
„Elena Udrea v-a dansat pe toţi, a semnat contractul, a plecat. A minţit că vă dă banii pentru lucrare”, a spus Govor, care a ţinut să precizeze că guvernul Ponta a alocat 6,7 milioane lei, anul acesta fiind făcute cele mai multe lucrări în zona turistică. În privinţa facturii restante, Govor a spus că va fi achitată în ianuarie.
Preşedintele Adrian Ştef a clarificat situaţia, afirmând că lucrările nu sunt oprite în momentul de faţă din cauza neplăţii facturii respective ci din cauza faptului că o anumită parte a terenului nu a fost scoasă încă din circuitul silvic. Se vor vinde anumite terenuri şi banii se vor investi în pârtie. Ştef a promis, din nou, că în iarna viitoare se va schia.
A intervenit şi consilierul PDL Octavian Giurcă, el declarând că se simte jignit să participe la o şedinţă în care se discută în asemenea termeni, pe un asemenea ton.
„Prea mult sânge de politician curge în sângele unora dintre noi”, a spus Giurcă.
Referitor la Elena Udrea, el a recunoscut că ar fi vrut s-o danseze când a fost la Satu Mare, dar n-a avut ocazia.
După calmarea spiritelor a luat cuvântul şi consilierul PSD Vasile Ciocan, care a făcut un scurt istoric al proiectului. Potrivit acestuia, primele lucrări s-au făcut la Luna Şes în anul 1986, de atunci se tot discută despre proiect şi se reiau lucrări. El a mai menţionat că ar trebui găsite soluţii pentru surse de apă şi tunuri de zăpadă astfel încât chiar să se poată schia, şi în plus trebuie găsită şi o soluţie să poată schia începătorii, gradul de dificultate al pârtiei existente fiind de mediu spre avansat.