Ultima actualizare: azi, 22:38

Locale

Pârtia de schi Luna Şes se tot construieşte din 1986, politicienii se ceartă şi astăzi

sedinta Consiliul Judetean (7)Un schimb de replici destul de dur avut loc în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi între consilierii PDL, pe de o parte şi preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor, de cealaltă parte.

Totul a pornit de la o întrebare adresată conducerii de către consilierul PDL Alexandru Panea, acesta cerând lămuriri în legătură cu tergiversarea lucrărilor de la Luna Şes având în vedere că actuala conducere a Consiliului a promis că din această iarnă se va putea schia. Panea a amintit de o factură restantă de două milioane lei ce ar fi trebuit plătită de Primăria Negreşti Oaş şi a cerut ca la începutul anului viitor să fie întocmită o situaţie clară. Acest lucru l-a făcut pe vicepreşedintele Mircea Govor să intervină, dându-i o replică dură după ce l-a acuzat că a pus o întrebare politicianistă.

„Elena Udrea v-a dansat pe toţi, a semnat contractul, a plecat. A minţit că vă dă banii pentru lucrare”, a spus Govor, care a ţinut să precizeze că guvernul Ponta a alocat 6,7 milioane lei, anul acesta fiind făcute cele mai multe lucrări în zona turistică. În privinţa facturii restante, Govor a spus că va fi achitată în ianuarie.

Preşedintele Adrian Ştef a clarificat situaţia, afirmând că lucrările nu sunt oprite în momentul de faţă din cauza neplăţii facturii respective ci din cauza faptului că o anumită parte a terenului nu a fost scoasă încă din circuitul silvic. Se vor vinde anumite terenuri şi banii se vor investi în pârtie. Ştef a promis, din nou, că în iarna viitoare se va schia.

A intervenit şi consilierul PDL Octavian Giurcă, el declarând că se simte jignit să participe la o şedinţă în care se discută în asemenea termeni, pe un asemenea ton.

„Prea mult sânge de politician curge în sângele unora dintre noi”, a spus Giurcă.

Referitor la Elena Udrea, el a recunoscut că ar fi vrut s-o danseze când a fost la Satu Mare, dar n-a avut ocazia.

După calmarea spiritelor a luat cuvântul şi consilierul PSD Vasile Ciocan, care a făcut un scurt istoric al proiectului. Potrivit acestuia, primele lucrări s-au făcut la Luna Şes în anul 1986, de atunci se tot discută despre proiect şi se reiau lucrări. El a mai menţionat că ar trebui găsite soluţii pentru surse de apă şi tunuri de zăpadă astfel încât chiar să se poată schia, şi în plus trebuie găsită şi o soluţie să poată schia începătorii, gradul de dificultate al pârtiei existente fiind de mediu spre avansat.

2 comentarii

  1. griga Răspunde

    si tot din 1986 exista acolo angajati de paza? de cati ani primeste Bura salariu de la Luna Ses?de vreo 7 000 de lei/luna?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.