PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

TDL Satu Mare solicită autorităților locale să acorde mai mare atenție tineretului

Tineretul Democrat Liberal Satu Mare face un apel catre Consiliul Judetean si Consiliul  Local Satu Mare, ca acestea sa prevada in proiectul de buget sume destinate finantarii activitatilor de tineret.

                 Lansam public  presedintelui CJ Satu Mare Adrian Stef si Primarului Coica Costel Dorel, solicitarea de a acorda o mai mare atentie tineretului si activitatilor specifice tinerilor. Nu intamplator adresam aceasta scrisoare. Momentan, legislatia in vigoare prevede in mod expres ca autoritatile  au obligatia, ca in cadrul bugetelor proprii, sa constituie “fondul destinat tinerilor” (art. 28 din Legea 350/2006 -Legea Tinerilor)

Avand in vedere faptul ca guvernarea locala USL si-a aratat incapacitatea de a atrage investitori straini si de a crea locuri de munca pentru tinerii din Satu Mare, solicitam ca acum, in al doisprezecelea  ceas, sa se trezeasca din starea de euforie creata de aburii victoriei obtinute prin minciuna si dezinformare si sa inceapa sa faca ceva real si concret pentru tinerii satmareni. 

 Prin acest demers, TDL Satu Mare nu solicita nimic altceva decat sa fie respectata legea, anume, Legea Tinerilor. Dorim ca atat Consiliul Judetean cat si Consiliul Local, prin primarul in functie, sa prezinte public câți bani au fost alocati in anul 2013  activitatii de tineret( conform Legii 350/2006 – Legea Tinerilor) si de asemenea, ce strategie au pentru anul 2014, respectiv, cați bani vor aloca anul viitor Fondului destinat activităților de tineret.

TDL solicita administratiei locale USL sa trateze cu respect tinerii din Satu Mare si sa dea urgent curs acestei solicitari. In caz contrar vom fi nevoiti sa luam pozitie fata de indolenta si dezinteresul cras de care da dovada USL fata de tineri, fata de  cetatenii acestui judet oropsit din toate punctele de vedere.

    Ne-am propus sa urmarim indeaproape respectarea acestei legi care priveste tinerii, binecunoscut

fiind rolul pe care acestia il au intr-o societate democratica moderna, europeana. Consideram ca o mai mare atentie a autoritatilor locale fata de aceste reglementari legislative, poate reprezenta un pas important in  incercarea de a stopa plecarea tinerilor din Satu Mare.

                                                                                                        Presedinte Organizatia de Tineret PDL Satu Mare

                                                                                                Adrian Cozma