Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

TDL Satu Mare solicită autorităților locale să acorde mai mare atenție tineretului

Adrian Cozma, PDL Satu MareTineretul Democrat Liberal Satu Mare face un apel catre Consiliul Judetean si Consiliul  Local Satu Mare, ca acestea sa prevada in proiectul de buget sume destinate finantarii activitatilor de tineret.

                 Lansam public  presedintelui CJ Satu Mare Adrian Stef si Primarului Coica Costel Dorel, solicitarea de a acorda o mai mare atentie tineretului si activitatilor specifice tinerilor. Nu intamplator adresam aceasta scrisoare. Momentan, legislatia in vigoare prevede in mod expres ca autoritatile  au obligatia, ca in cadrul bugetelor proprii, sa constituie “fondul destinat tinerilor” (art. 28 din Legea 350/2006 -Legea Tinerilor)

Avand in vedere faptul ca guvernarea locala USL si-a aratat incapacitatea de a atrage investitori straini si de a crea locuri de munca pentru tinerii din Satu Mare, solicitam ca acum, in al doisprezecelea  ceas, sa se trezeasca din starea de euforie creata de aburii victoriei obtinute prin minciuna si dezinformare si sa inceapa sa faca ceva real si concret pentru tinerii satmareni. 

 Prin acest demers, TDL Satu Mare nu solicita nimic altceva decat sa fie respectata legea, anume, Legea Tinerilor. Dorim ca atat Consiliul Judetean cat si Consiliul Local, prin primarul in functie, sa prezinte public câți bani au fost alocati in anul 2013  activitatii de tineret( conform Legii 350/2006 – Legea Tinerilor) si de asemenea, ce strategie au pentru anul 2014, respectiv, cați bani vor aloca anul viitor Fondului destinat activităților de tineret.

TDL solicita administratiei locale USL sa trateze cu respect tinerii din Satu Mare si sa dea urgent curs acestei solicitari. In caz contrar vom fi nevoiti sa luam pozitie fata de indolenta si dezinteresul cras de care da dovada USL fata de tineri, fata de  cetatenii acestui judet oropsit din toate punctele de vedere.

    Ne-am propus sa urmarim indeaproape respectarea acestei legi care priveste tinerii, binecunoscut

fiind rolul pe care acestia il au intr-o societate democratica moderna, europeana. Consideram ca o mai mare atentie a autoritatilor locale fata de aceste reglementari legislative, poate reprezenta un pas important in  incercarea de a stopa plecarea tinerilor din Satu Mare.

                                                                                                        Presedinte Organizatia de Tineret PDL Satu Mare

                                                                                                Adrian Cozma

17 comentarii

 1. Dorina Răspunde

  Daca tin bine minte USL-ul promitea in campanie locuri de munca pentru tineri. Dupa ce s-au vazut instalati in primarie au si uitat de promisiunile facute. Mie imi pare rau ca le-am acordat votul meu, nu voi mai repeta greseala.

 2. marean Răspunde

  Niciodata nu vom avea un oras in care tinerii vor fi sprijiniti… Avem si noi 3 facultati de mantuiala. De aceea multi tineri pleaca in Cluj, Timisoara sau Oradea.

 3. Sorin Răspunde

  Ma bucur ca cineva ia initiativa si incearca sa sprijine tinerii, care pana acum nu prea erau bagati in seama. Sunt curios cati bani s-au alocat in acest an pt tineri, dar avand in vedere comportamentul primarului de pana acum, nu cred ca va face public acest lucru.

 4. Marius Răspunde

  USL a mintit poporul! A mintit tinerii, a mintit pensionarii, a mintit bugetarii! USL guvernarea mincinosilor! USL o guvernare de hoti

 5. FLAVIU Răspunde

  USL are o singura mare realizare a reusit sa me sufoce cu monopolul tinut pe presa locala daca face, un bilant in acest timp nu cred ca exista vreo aparitie scrisa a unui ziar fara ca sa apara pe prima pgina COICA, STEF,GOVOR,au transformat presa locala intr-o presa tabloida ma intreb oare avem vreun jurnalist profesionist in judetul nostru sau doar niste supusi si ingenunchiati politic

 6. Eftimilian Răspunde

  Astfel de actiuni trebuie promovate sa vada cei de la conducerea primariei. Adrian Cozma nu numai ca a pus punctul pe i dar a pus si punctul pe j. Salut initiativa TDL.

 7. Razvan Răspunde

  Cozma, de acord cu demersul tau, USL nu face mai nimic nu doar ptr tineret ci nici ptr altcineva, decat ptr ei insisi, da’ ne spui care au fost bugetele alocate tineretului din SM si cum au fost sprijiniti tinerii in perioada de gratie a PDL (pana in 2012). Ia sa te-aud, pe concret. Ce a facut concret PDL SM si OTPDL SM ptr tineretul din judet pana sa fiti debarcati.

  • marcel Răspunde

   Razvan, PDL SM şi OTDL SM nu au facut nimic pentru tineretul din SM şi nici nu o să facă, la fel ca şi celălalte patide. Promisiunile din campanie sunt amăgeli şi noi mai sprăm.

 8. Daniela Răspunde

  Satu Mare,este un oras mort pentru tineri.De aceea toata lumea vrea sa plece de aici,tineri cu facultati nu au locuri de munca,USL-ul promitea cu toata convingerea ca va sprijini tineretul,si tot cu toata convingerea a uitat orice urma de promisiune.

 9. marele maestru Răspunde

  cozma barosanu..vorbesti serios?cu gitul tau de girafa flaminda mai vi cu asa ceva?tineretul din sm te scuipa demult ca pe o guma de mestecat

 10. marele maestru Răspunde

  tineretul si nu numai pleaca DEJA demult pt un trai mai altfel si nu numai dar tu cap patrat acum vezi?ai ramas tu inhaitat cu citiva cu mintea ta facind cica afaceri cu capul tau de bostan si maniere de unul hranit cu oua stricate

 11. marele maestru Răspunde

  pozezi cu privirea unei vaci in covalescenta

 12. Avarie Răspunde

  Noua smecherie a tanarului pitic portocaliu este sa-si lase in mijlocul drumului bolidul sm xx ady cu luminile de avarie aprinse .Daca tot nu-i apare in declaratia de avere oare de ce semnalizeaza?Pesemne ca in capul foarte mare al tanarului politician bunul simt este foarte rarefiat iar in atat spatiu gol se pierde definitiv altfel nu-mi explic blocarea zilnica a strazii Mihai Viteazul .Poate are pile la politia comunitara si ii rezolva si lui amenzile Govor.

  • vespassian Răspunde

   Noua smecherie este sa fi cretin. Tu sa fi cretin. Ca esti asa de prost ca respiri pe gura.Nu stiu de ce te-a lasat maica-ta pe internet. Esti frustrat ca nu a parcat bine? Te potrivesti ca nuca-n perete. Sictir!

 13. sefu Răspunde

  Usl a mintit poporul , se vede acuma prin toate taxele introduse !

 14. Norbert Răspunde

  USL a mintit tineretul a mintit, pensionarii, profesorii si pe toti bugetari si toti intreprinzatorii! Hotia USL continua in fiecare zi! USL=CoMUNISM si hotie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.