PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Angajaţii Transurban, urmăriţi de Poliţie şi Jandarmerie. Primarul Coica: Nu mai avem nevoie de hoţi!

Primarul Dorel Coica anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, luarea unor măsuri speciale la societatea de transport public SC Transurban SA după ce firma a fost în pierdere ani de zile. Doi şoferi au şi fost prinşi în timp de furau motorină dintr-un autobuz.

Ştiam de foarte mult timp că la Transurban se întâmplă lucruri necurate, în sensul că s-au făcut tot felul de afaceri cu piese, cu combustibil, cu cauciucuri. Prima dovadă am primit-o. Am avut o discuţie cu conducerea Jandarmeriei şi monitorizăm activitatea şoferilor de la Transurban. Am primit o adresă prin care ne anunţă că în data de 4 decembrie, ora 15:15, un autobuz cu rezervorul plin a atras pe o anumită stradă, lângă acel autobuz a parcat o maşină privată, în maşină s-au găsit canistre din plastic şi o pompă specială de tras din rezervor. Jandarmii i-au identificat pe cei doi, şoferul autobuzului şi celălalt cu maşina privat tot şofer Transurban aflat în timpul liber. Este vorba de autobuzul SM 07 BUS”, a declarat primarul.

Dorel Coica le cere sătmărenilor să sesizeze la 112 orice fapte ale şoferilor ce li se par suspecte.

Din acest moment atenţionez tot personalul Transurbanului şi a tuturor celor care lucrează sub conducerea Primăriei că astfel de fapte vor fi pedepsite conform legii. S-a făcut o anchetă internă, probabil că se vor lua măsuri. Cei doi nu mai au ce căuta să lucreze la Transurban.  Au şi recunoscut că au venit să fure motorină. Fac un apel public cetăţenilor: în momentul în care văd că parchează un autobuz şi lângă el sunt canistre sau maşini, rog să sesizeze 112 ca să se poată interveni. De ce? Pentru că acea motorină este subvenţionată de către Consiliul Local şi Primărie şi acolo sunt banii populaţiei municipiului”, a precizat acesta.

În cazul şoferilor prinşi la furat, s-a demarat o anchetă dar aceasta durează câteva zile. Cert este că aceştia nu mai au ce căuta în societate.

Aviz tuturor şoferilor Transurban, vor fi monitorizaţi de Poliţia Municipală, Poliţia Locală, Jandarmerie. Cine va fi prins că încalcă legea va fi pedepsit. Vreau să fac apel la populaţia municipiului să nu mai dea bani la şofer. Dacă există un şofer care percepe taxă de urcare să noteze numărul autobuzului, identificăm şoferul şi cine va fi în această situaţie va pleca. Nu mai avem nevoie de hoţi la Transurban”, a punctat Dorel Coica.

Edilului nu i se pare normal ca şoferul să perceapă taxă, şi a anunţat că din primăvară în oraş vor fi mai multe  automate pentru bilete.

Avem un proiect ca în primăvara anului viitor să dotăm oraşul cu câteva zeci de automate de bilete atât pentru parcări cât şi pentru Transurban. Inclusiv am dat dispoziţie ca în autobuze să se instaleze camere de supraveghere. S-au instalat deja în două autobuze, şoferii au fost foarte revoltaţi că îi urmărim. De aia îi urmărim pentru că ştim că fac fapte reprobabile”,a mai spus acesta.

Primarul s-a deranjat de faptul că firma are nevoie de subvenţie anuală de patru milioane lei, societatea este în pierdere din cauza faptului că se fură, iar angajaţii mai cer bonuri de masă.

De astăzi s-a încheiat cu furtul de la Transurban. După ce că îi întreţinem au venit cu pretenţii să le dăm tichete de masă. Am spus: Cum crezi să pot să încalc legea să-ţi dau tichet de masă când eşti susţinut de populaţie? În afara faptului că sunt susţinuţi din taxele şi impozitele noastre mai percep şi bani. Au spus: decât să meargă gratuit mai bine să îmi dea un leu! Asta e atitudine de şofer de la Transurban? Decât să meargă omul gratis mai bine să îi dea lui un leu. Pe urmă vine şi cere tichete de masă”, a mai afirmat Coica.

Primăria este în tratative cu BERD pentru cumpărarea de autobuze noi cu camere video şi afişaj.

Vom face şcoală cu ei dacă nu-şi revizuiesc atitudinea faţă de populaţie şi nu respectă orarul, nu respectă traseul, mai au şi atitudinea aceea: conduc cu ţigară în gură, cu o mână. Cu mine au o problemă. Îi monitorizez, când îi prind pleacă de acolo. Le dau un ultim avertisment. Dacă nu-şi fac treaba prefer să scoatem liniile de transport urban la licitaţie şi tot ce înseamnă Transurban să meargă să se odihnească”, a încheiat primarul.