Să îmi aleg o casă în formă de L? Sau dreptunghiulară? Cu forme geometrice rotunjite? Sau regulate? Un acoperiș în formă de V? În 2 ape sau în 4 ape?
Alegerile sunt, într-adevăr, nenumărate însă, dacă îți dorești să reduci foarte mult costurile de execuție sau de achiziție, îți recomand o casă care să aibă forme geometrice regulate.
Mai precis, o casă cu formă dreptunghiulară care să aibă un acoperiș în 2 ape.
În Austria, Elveția și Germania, peste 70% dintre casele construite au astfel de forme geometrice regulate. Așadar, te sfătuiesc să nu te lași ispitit de casele care apar prin reviste sau la televizor și care parcă au fost ”scoase din basme” prin geometria lor ieșită din comun.
O casă care are un design simplu, utilizat în majoritatea țărilor din vest, îți va permite să îți poți cumpăra, mai apoi, materiale pentru interior (gresie, faianță, parchet, etc.) de o calitate superioară precum și piesele de mobilier pe care ți le dorești tu, nu pe care ți le impune bugetul.
Și în momentul în care ai 100% drept de alegere deplină asupra modului în care va arăta căminul tău, în interiorul acestuia, vei putea efectiv să dai viață creativității tale și să te simți cu adevărat împlinit atunci când deschizi ușa de la intrare.
Mai mult decât atât, o casă care are forme geometrice regulate este mult mai ușor de mobilat spre deosebire de construcțiile care au foarte multe curbe sau colțuri neregulate.
Cu alte cuvinte, nu vei mai fi nevoit să scoți bani în plus din portofel pentru a-ți cumpăra mobilă făcută la comandă, care să fie potrivită pentru stilul neregulat al construcției.
În plus, dacă îți dorești să îți construiești o casă ”de la zero”, timpul de execuție al acesteia se va reduce considerabil și te vei putea muta în noul tău cămin mult mai repede!
Nu va mai trebui să aștepți între 3 și 5 ani ca să îți iei în primire locuința. Poți avea căminul tău de vis gata construit, complet mobilat și utilat în maxim 2 ani.
Și vei economisi și o sumă suficient de mare de bani încât să îți poți face și un loc de joacă pentru copii, o grădină sau, de ce nu, chiar un foișor în propria ta curte. Un loc unde poți ieși vara ca să savurezi o băutură răcoritoare și o carte bună sau o masă alături de familia ta și de prietenii tăi.
Cristian Budău Boloban