Ultima actualizare: ieri, 20:52
Publicitate

Sfaturi care te ajută să-ţi transformi viitoarea casă într-un cămin de vis. 3 – Formele casei

casa de visFormele casei tale… cum ar trebui să fie?

Să îmi aleg o casă în formă de L? Sau dreptunghiulară? Cu forme geometrice rotunjite? Sau regulate? Un acoperiș în formă de V? În 2 ape sau în 4 ape?

Alegerile sunt, într-adevăr, nenumărate însă, dacă îți dorești să reduci foarte mult costurile de execuție sau de achiziție, îți recomand o casă care să aibă forme geometrice regulate.

Mai precis, o casă cu formă dreptunghiulară care să aibă un acoperiș în 2 ape.

În Austria, Elveția și Germania, peste 70% dintre casele construite au astfel de forme geometrice regulate. Așadar, te sfătuiesc să nu te lași ispitit de casele care apar prin reviste sau la televizor și care parcă au fost ”scoase din basme” prin geometria lor ieșită din comun.

O casă care are un design simplu, utilizat în majoritatea țărilor din vest, îți va permite să îți poți cumpăra, mai apoi, materiale pentru interior (gresie, faianță, parchet, etc.) de o calitate superioară precum și piesele de mobilier pe care ți le dorești tu, nu pe care ți le impune bugetul.

Și în momentul în care ai 100% drept de alegere deplină asupra modului în care va arăta căminul tău, în interiorul acestuia, vei putea efectiv să dai viață creativității tale și să te simți cu adevărat împlinit atunci când deschizi ușa de la intrare.

Mai mult decât atât, o casă care are forme geometrice regulate este mult mai ușor de mobilat spre deosebire de construcțiile care au foarte multe curbe sau colțuri neregulate.

formele casei

Cu alte cuvinte, nu vei mai fi nevoit să scoți bani în plus din portofel pentru a-ți cumpăra mobilă făcută la comandă, care să fie potrivită pentru stilul neregulat al construcției.

În plus, dacă îți dorești să îți construiești o casă ”de la zero”, timpul de execuție al acesteia se va reduce considerabil și te vei putea muta în noul tău cămin mult mai repede!

Nu va mai trebui să aștepți între 3 și 5 ani ca să îți iei în primire locuința. Poți avea căminul tău de vis gata construit, complet mobilat și utilat în maxim 2 ani.

Și vei economisi și o sumă suficient de mare de bani încât să îți poți face și un loc de joacă pentru copii, o grădină sau, de ce nu, chiar un foișor în propria ta curte. Un loc unde poți ieși vara ca să savurezi o băutură răcoritoare și o carte bună sau o masă alături de familia ta și de prietenii tăi.

Cristian Budău Boloban

www.davilasconstruct.ro

11 comentarii

 1. victor Răspunde

  Da ce facultati are domnul care a compus acest articol? Ca balivernele insirate nu prea au argumente… Poate doar din punctul de vedere al unui constructor care nu stie executa decat ceea ce recomanda autorul articolului…
  Cel ce isi permite sa isi faca o casa de la zero, merita sa o aiba asa cum o vrea, in functie de stilul de viata si de modul in care o va utiliza, si evident, obligatoriu, adaptata terenului. Iar cu proiectant si constructor priceput, tehnic orice e posibil.
  Diletantismul articolului e dezgustator

  • Cristian Răspunde

   D-le Victor!
   In articolul de mai sus o sa va rog sa fiti atent la urmatorul mesaj : ”Alegerile sunt, într-adevăr, nenumărate însă, dacă îți dorești să reduci foarte mult costurile de execuție sau de achiziție, îți recomand o casă care să aibă forme geometrice regulate.” Da, este vorba de nenumaratele variante arhitecturale pe care le sugerati si dvs, DAR, daca se doreste a se opta pentru una din multiplele posibilitati de reducerea costurilor, in bugetarea unei case autorul sugereaza reducerea acestora generata de volumetria casei! D-le Victor, cu tot respectul n-am intalnit nici un arhitect pana acum(si am intalnit multi de-a lungul timpului) care sa ofere solutii concrete, cu devize reale, de incadrare in anumiti parametri de buget. Arhitectii sugereaza forme, volumetrii, iesirea din tipar si nu reduceri de costuri. Reducerea costurilor nu este interesanta pentru arhitect din punct de vedere al unicitatii ”creatiei sale”. Constructorii la randul lor nu sunt interesati sa sugereze (chiar daca multi dintre ei pot sa-ti spuna si noaptea in vis calculele de costuri ale unei case ce o au in executie) solutii de reducere drastica a costurilor unui proiect (fara a umbla la calitatea executiei). Articolul de mai sus vine cu solutii de bun simt, sugerand arhitecturi de bun simt si atragand atentia la bugete (instrumente de calcul economic cu care o mare majoritate a romanilor, cel putin deocamdata nu sunt obisnuiti). Asa ca, inainte sa folositi maciuca exprimarii, cititi cu atentia si bunavointa intentia binevoitoare a mesajului si luati-o ca atare. Daca sunteti in situatia de a va permite a nu tine cont de bugete in alegerile dvs. este o optiune ce va apartine. Asta nu inseamna ca sugestiile ce indeamna la respectarea unui buuget in materie de constructie a locuintei trebuiesc blamate sau desconsiderate! Cu deosebit respect si consideratie, doresc sa va mai amintesc ca o mare majoritate a nemtilor, austriecilor sau elvetienilor o fac, tin cont de bugetul casei si de sugestii ce duc la reducerea costurilor, fara a fi afectata casa din punct de vedere functional. Poate dvs. ne sugerati ca noi ca romani, ne permitem sa ignoram acest aspect. REpet, dvs. sunteti liber s-o faceti…

   • victor Răspunde

    Deci denigrati (ca sa nu amintesc de maciuca exprimarii) si proiectantii si constructorii. Ma intreb de pe ce pozitie si cu ce expertiza 😉 A, si, evident, fara niciun fel de valori concrete pe post de (contra-)argumente…

    • Cristian Budau Boloban Răspunde

     🙂 Sunt prietenul lor si a unora si a altora (si a arhitectilor si proiectantilor) si sunt unul dintre ei (constructor si dezvoltator) 🙂 si in relatii excelente cu fratii de breasla (constructori), dar asta nu inseamna ca poetul sau artistul (vezi arhitectul ), va apreica vreodata la modul real un buget. Si, deasemenea, de cele mai multe ori, din varful acoperisului, cei mai multi constructori nu au nici timpul nici interesul sa-ti faca tie calculele. Ei si le fac foarte bine pe ale lor :). De aceea dadeam sugestii legate de costuri si bugete, care sa ghideze beneficiarii finali ai unei case, indiferent daca acestia isi fac una sau isi cumpara una . Atat. 🙂

     • victor

      Si cine impiedica pe client sa pretinda si sa primeasca, evident, nu pe gratis, calitate? Atitudini ca a dvs! O casa nu se poate construi cu doi lei, cred in continuare ca vreti sa vindeti iluzii, desconsiderand toti specialistii din domeniu, cu toata prietenia ce le-o purtati

   • marele maestru international Răspunde

    victor vrea o casa ca la Certeze sau Negresti dar cu costurile de constructie a unei colibe de pe o tarla de pepeni verzi

 2. victor Răspunde

  Si poate in ep.3 al serialului ne explica mai pe larg ce-o fi ala “acoperis in forma de V” :)))

  • Cristian Răspunde

   Asa e dle Victor, autorul ar fi trebuit sa le spuna lucarne (nu ”acoperisuri in V”). Sunt sigur ca audienta ar fi apreciat ”maxim” exprimarea precisa, tehnica, exacta :)!
   Oare ? 🙂

   • victor Răspunde

    Si ca sa fie mai clar pentru audienta, lucarnele sunt niste acoperisuri in forma de A fara liniuta, daca lumea nu-i cu susu-n jos. Caraghioase paralelele astea precise, tehnice, exacte 😀 😀

    Daca articolul se vroia un curs practic de comandat case, macar putea fi cat de cat documentat. 😉
    Oare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.