PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Balul Actorilor Teatrului de Nord Satu Mare (Galerie FOTO)

Aniversarea celor 45 de ani de existență a secției române a Teatrului de Nord s-a celebrat vineri, 24 ianuarie, pe scena Casei de Cultură cu premiera spectacolului „Woyzeck Transylvania”, adaptare după Georg Büchner, în regia lui Marcel Țop, premieră urmată de Balul Actorilor.

A fost o zi în care s-a amintit de toți cei care au pus piciorul de scena Teatrului de Nord, de cei care au fost în spatele scenei, de toți cei care cu devotament și profesionalism au dus Teatrul de Nord la vârsta maturității. Au fost 45 de ani rodnici, cu activitatea prestigioasă și dincolo de granițele județului. Teatrul de Nord își merită elogiile, palmaresul actorilor, regizorilor, scenografilor având parte de aprecierile publicului din România.

La petrecerea aniversară a Teatrului de Nord, alături de Sorin Oros, directorul Secției Române și Andrei Mihalache, directorul artistic, au participat Mihai Raicu, membru fondator al secției române și regizorul care a montat în 1969 ”Haiducii”, primul spectacol al secției române; apoi: Pavel Bartoș, Violeta Berbiuc, Anca Pandrea, Petre Panait, Valeriu Doran, Virginia Rogin, Corneliu Jipa, Cristian Ioan, Daniel Vulcu, Emanuel Petran, Ioan Ardelean, Marina Procopie, Olimpia Mălai, și mulți alții, actori, regizori, scenografi și tehnicieni care au slujit scena sătmăreană de-a lungul timpului. Momentul emoționant al balului a fost premierea tuturor actorilor și regizorilor prezenți, de către actorul Pavel Bartoș.

Atmosfera Balului a fost întreținută de trupa XXL, Maria Tripon, Petrică Mureşan, Aldo Blaga&Tzica Sax, respectiv de Cvartetul „Dinu Lipatti”.

La mulți ani!