PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consiliul Judeţean reziliază contractul cu firma care i-a îmbolnăvit pe copiii din Odoreu

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că va rezilia contractul cu firma Simultan care a livrat laptele ce i-a îmbolnăvit pe cei 46 de copii de la Şcoala Generală Odoreu.

Prefectul Eugeniu Avram a prezentat rezultatele parţiale ale analizelor de laborator, laptele prezenta modificări organoleptice, având şi încărcături microbiene care depășeau nivelul maxim admis.

Avem rezultatele parţiale, investigaţiile vor continua. Putem spune cert că este laptele. La examenul fizico-chimic efectuat de către laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică, toate cele cinci loturi prezentau modificări organoleptice. În condiţiile acestea, firma va fi sancţionată că pune în pericol publice, comercializând produse cu modificări organoleptice. Mai mult, laboratorul DSP, la două loturi a depistat o încărcătură microbiană depăşită cu germeni care produc fenomenele digestive“, a spus Eugeniu Avram.

S-a dispus confiscarea întregii cantităţi de lapte din aceste loturi, s-a emis şi o alertă alimentară la nivel naţional întrucât firma comercializează lactate şi în alte judeţe şi livrează şi în alte şcoli.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a spus că regretă acest eveniment şi va rezilia contractul cu firma respectivă deoarece nu se poate pune în pericol sănătatea sătmărenilor.

“Ieri am trimis o adresă firmei Simultan prin care am solicitat să oprească începând de astăzi distribuirea laptelui în totalitate. Nu am mai vizat niciun fel de loturi, am cerut să oprească distribuirea până când vom avea aceste probe de la organele competente. Acum le-am primit. Am cerut Direcţiei de Administraţie Publică şi secretarului judeţului să depună toate diligenţele pentru rezilierea acestui contract. De astăzi, anunţăm firma, reziliem acest contract. Nu pot să-mi asum aşa ceva, ca locuitorii judeţului să fie puşi în pericol, şi mai ales, copiii noştri”, a declarat Adrian Ştef.

Preşedintele CJ a spus că printre cei care au consumat din laptele furnizat de această firmă au fost inclusiv copiii săi.

Furnizarea lactatelor în toate școlile din județ va fi oprită până la contractarea unei alte societăți.

Adrian Ștef a ținut să felicite personalul de la Urgențe și conducerea Spitalului pentru modul în care au acționat la primirea și tratarea copiilor.