Ultima actualizare: azi, 23:00
Locale

Consiliul Judeţean reziliază contractul cu firma care i-a îmbolnăvit pe copiii din Odoreu

ancheta-toxiinfectie-odoreu-(2)Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că va rezilia contractul cu firma Simultan care a livrat laptele ce i-a îmbolnăvit pe cei 46 de copii de la Şcoala Generală Odoreu.

Prefectul Eugeniu Avram a prezentat rezultatele parţiale ale analizelor de laborator, laptele prezenta modificări organoleptice, având şi încărcături microbiene care depășeau nivelul maxim admis.

Avem rezultatele parţiale, investigaţiile vor continua. Putem spune cert că este laptele. La examenul fizico-chimic efectuat de către laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică, toate cele cinci loturi prezentau modificări organoleptice. În condiţiile acestea, firma va fi sancţionată că pune în pericol publice, comercializând produse cu modificări organoleptice. Mai mult, laboratorul DSP, la două loturi a depistat o încărcătură microbiană depăşită cu germeni care produc fenomenele digestive“, a spus Eugeniu Avram.

S-a dispus confiscarea întregii cantităţi de lapte din aceste loturi, s-a emis şi o alertă alimentară la nivel naţional întrucât firma comercializează lactate şi în alte judeţe şi livrează şi în alte şcoli.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a spus că regretă acest eveniment şi va rezilia contractul cu firma respectivă deoarece nu se poate pune în pericol sănătatea sătmărenilor.

“Ieri am trimis o adresă firmei Simultan prin care am solicitat să oprească începând de astăzi distribuirea laptelui în totalitate. Nu am mai vizat niciun fel de loturi, am cerut să oprească distribuirea până când vom avea aceste probe de la organele competente. Acum le-am primit. Am cerut Direcţiei de Administraţie Publică şi secretarului judeţului să depună toate diligenţele pentru rezilierea acestui contract. De astăzi, anunţăm firma, reziliem acest contract. Nu pot să-mi asum aşa ceva, ca locuitorii judeţului să fie puşi în pericol, şi mai ales, copiii noştri”, a declarat Adrian Ştef.

Preşedintele CJ a spus că printre cei care au consumat din laptele furnizat de această firmă au fost inclusiv copiii săi.

Furnizarea lactatelor în toate școlile din județ va fi oprită până la contractarea unei alte societăți.

Adrian Ștef a ținut să felicite personalul de la Urgențe și conducerea Spitalului pentru modul în care au acționat la primirea și tratarea copiilor.

8 comentarii

 1. flacara violeta Răspunde

  Simultan,simultan,dar din ce judet este firma! Pe piata satmareana exista produse simultan? Pentru o mai bine protectie a consumatorilor trebuie date mai multe despre produsele simultan! Cum a casigat licitatia aceasta firma?In SM eu nu am auzit de ea si de produsele ei. Nu cumva spaguta a fost principalul atu cu care a castigat?

  • Contabilul Răspunde

   După instalarea Guvernului Victor Ponta I, pe 7 mai 2012, societatea Simultan SRL din Făget, judeţul Timiş, a donat a doua zi PNL 100.000 de lei, pentru campania electorală. Câteva zile mai târziu, aceeaşi firmă a dat şi PSD tot 100.000 de lei. Din mai 2012, până în prezent, SC Simultan SRL şi SC Simultan Food SRL, firme controlate de omul de afaceri Florin Herbai, au câştigat contracte din bani publici de la instituţii conduse de lideri PSD şi PNL în valoare de 103,4 milioane de lei, adică 23,5 milioane de euro.

   A acaparat “Cornul şi laptele” în judeţele conduse de USL SC

   Simultan SRL este controlată de omul de afaceri Ioan Forin Herbai. El deţine 75% din acţiuni, iar mama sa, Floare Herbai, restul de 25%. Ioan Florin Herbai a mai înfiinţat, în 2011, şi firma SC Simultan Food 2011 SRL, care, în doar doi ani, a monopolizat aproape toate contractele “Cornul şi laptele” pe judeţele din vestul şi nordul ţării. Toate aceste contracte au fost încheiate cu consiliile judeţene Timiş, Caraş Severin, Satu Mare, Sălaj şi Vâlcea, care sunt conduse de reprezentanţi ai PSD sau PNL. Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra afacerilor încheiate de firma Simultan Food 2011, precizăm că, în 2011, societatea a avut o cifră de afaceri de doar 574.109 lei, iar în 2012, de 4.633.604 lei, adică de opt ori mai mare. Despre modul în care SC Simultan Food 2011 SRL a câştigat contractele “Cornul şi laptele” din unele judeţe, presa locală a scris mai multe articole, din care reiese faptul că licitaţiile au fost câştigate în mod suspect.

   Citiţi mai mult: Sponsorul vedetă al PSD şi PNL a primit un contract de 15 milioane de euro > EVZ.ro http://www….
   EVZ.ro

   • flacara violeta Răspunde

    Multumesc, informatii interesante,care in cateva randuri arata pe ce se bazeaza economia de piata romaneasca! Rusineeeee! Oare se vor lua masuri radicale impotriva acestei firme?Sau se asteapta sa moara vreun elev sau sa apara o toxiinfectie alimentara in masa si apoi sa vezi tontoroiul!

 2. nicu Răspunde

  ,,2012 Anul Victoriei,, Victorie ptr uslasi,toxiinfectii ptr poolime

 3. nicu Răspunde

  Anuntati-ne cand l-ati reziliat si cand ati dat Simultan SRL in judecata nu ne prostiti cu intentii de viitor.Sa va fie rusine USL SM.,,Dreptate pana la capat,,.

  • Van Damme Răspunde

   N-are karaticianul c.aie sa se puna cu firma aia! El e smecher si plin de sine, cu lingaii lui semi-analfabeti si cu gandacii fara coloana cu care s-a inconjurat, asa ca intre multi prosti sa iasa in evidenta unul mai putin prost! Doamne, baiatul asta cand va cadea, si va cadea curand, foarte tare se va lovi de realitatile vietii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.