PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Direcția de Impozite somează sătmărenii să-şi plătească taxele, altfel li se blochează conturile

Conducerea Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Satu Mare îi roagă pe sătmărenii care au restanţe la plata taxelor şi impozitelor pe anul trecut să şi le achite, în caz contrar urmând să li se blocheze conturile.

Şeful DITL, Iosif Drimuş, a spus astăzi, într-o conferinţă de presă că până în 31 martie 2014 rămân bonificaţiile de 10% la persoane fizice şi 5% la persoane juridice  pentru impozitele pentru anul în curs. Persoanele fizice care doresc să plătească online să se ridice parolele de acces pentru a-şi putea plăti taxele şi impozitele. Anul trecut DITL a primit 33.000 de parole pentru plăţi pe internet.

 „Deţinem şase ghişee, se pot face plăţi în numerar, sau cu cardul plin plata POS, plus funcţional doar pentru persoane fizice este portalul ghiseul.ro, plata prin internet banking”, a spus Dan Mirel, şef serviciu în cadrul DITL.

Tot prin internet se vor putea plăti şi amenzile, de pe smartphone, tablete sau calculatoare.

Conducerea DITL i-a rugat pe cei aproximativ 10.000 de sătmăreni care nu și-au plătit dările pe anul trecut să-şi stingă datoriile, altfel riscând să li se blocheze conturile.