După intonarea imnului național al României, au fost depuse jerbe de flori din partea Primăriei şi a Consiliului Local Negreşti-Oaş, a structurilor M.A.I. de pe raza localității, a unităţilor de învăţământ negreștene și a Asociației Cultural-Patriotice „Avram Iancu”. Evenimentul a continuat cu Te-Deum-ul oficiat de un sobor de preoți ortodocși și greco-catolici, în frunte cu părintele stareț al Mănăstirii Bixad, Emanuil Rus, protopopul ortodox, preotul Mihai Feher, și protopopul greco-catolic Iacob Feier. Sărbătoarea a fost întregită de un scurt moment artistic și de alocuțiunea rostită de profesorul Dumitru Obșitoș cu referire la importanța istorică a zilei de 24 Ianuarie 1859.
Printre oficialităţile prezente s-au numărat primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate, elevi, cetățeni ai orașului, iar manifestările au fost coordonate de profesorul dr. Natalia Lazar, directorul Casei Orășenești de Cultură Negrești-Oaș.
„Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele, cinstind și păstrând mereu memoria eroilor care s-au jertfit pentru neam și țară și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea din 24 Ianuarie 1859”, a declarat primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.
La sfârşitul evenimentului, negreştenii s-au prins în horă, pe celebrele acorduri ale cântecului patriotic „Hora Unirii”.
Pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei Direcția de Cultură a municipiului Carei a marcat 155 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-un scurt moment festiv.
Evenimentul a fost deschis de Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură a municipiului Carei, care a prezentat pe scurt semnificația „Micii Uniri”, după care a urmat un Te Deum oficiat de preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei și depuneri de coroane din partea instituţiilor publice și a asociațiilor.
S-au depus coroane din partea: Primăriei și al Consiliului local al municipiului Carei; Veteranilor de război și a cadrelor militare în rezervă; Subunităților Ministerului de Afaceri Interne; Uniunii Social Liberale Carei; Partidului Democrat Liberal Carei; Asociației Unirea 2009 Carei; Asociației Refugiaților;
În încheiere a urmat un scurt moment artistic. Adrian Ștefănuți a recitat o poezie iar o parte din membrii ansamblului Ceatăra au interpretat Hora Unirii,cei prezenți participând cu mic cu mare la horă.