PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pacienții din Spitalul Județean primesc mâncare în caserole de unică folosință

Pacienții internați în Spitalul Județean Satu Mare primesc începând din această seară hrana în caserole de unică folosință.

Conducerea Consiliului Județean și a unității spitalicești a prezentat astăzi, presei, noul mod în care se serveşte masa.

Eu spun că am reuşit să facem un pas mare în a putea să finalizăm strategia ce ne-am propus-o, să asigurăm condiţii hoteliere pacienţilor din spital. Am început reabilitarea secţiilor, e un proiect foarte important pentru noi, vom continua acest proces. De mult aveam în intenţie de a putea schimba acele condiţii total neigienice în care se servea până acum mâncarea”, a declarat preşedintele CJ, Adrian Ştef.

Potrivit acestuia, de acum se poate verifica mult mai bine cantitatea de hrană furnizată de firma de specialitate.

„Preocuparea CJ este să asigurăm cât mai repede pacienţilor condiţii cât mai bune. Automat, astfel, putem să degrevăm şi cadrele medicale, infirmierele, îngrijitoarele de o mare problemă”, a mai spus Ştef.

Mircea Govor a ţinut să sublinieze faptul că această măsură era luată înainte de apariţia problemei de la Secţia de Interne.

Vom face în aşa fel încât să nu mai fie probleme la Spitalul Judeţean. Vă asigur că suntem în stare să stăpânim lucrurile şi într-o lună n-o să mai cunoaşteţi nici spitalul municipal pentru că vor fi renovate secţiile”, a afirmat Govor.

Managerul Spitalului Judeţean, Erica Venemozer, a spus că prin noul mod de servire a mesei, infirmierele vor avea mai mult timp să stea lângă pacienţi.

Acesta este un vis împlinit pentru mine. De mult am visat să văd caserole pe cărucioare şi nu găleţi. Ne-am mobilizat, firma de catering asigură prestaţia pentru porţionarea în caserole. Aşa vom putea verifica mult mai bine porţiile pentru că nu vor fi lăsate în vrac, va fi într-o caserolă porţia fiecărui bolnav şi sunt sigură că şi calitatea alimentelor va fi mult mai bună”, a declarat managerul Erica Venemozer.

Spitalul oferă zilnic masa pentru aproximativ 700 de pacienţi. Preţul mediu pe meniu este de 7 lei.

„Am făcut analiză cost-beneficiu, cât ne costă partea de curăţenie, cât e timpul alocat de infirmierele care nu pot să stea lângă pacienţi, acestea pierdeau foarte mult timp în bucătărie, strângând vesela. Ca şi costuri suntem la egalitate dar condiţiile în care pacienţii primesc mâncarea sunt net superioare și avem avantajul că infirmierele vor sta lângă pacienți”, a spus noul manager.

Preşedintele Ştef a subliniat că în această privinţă Spitalul Judeţean poate concura cu unităţile din vestul Europei.