PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Prefectura Satu Mare a soluţionat peste 2.000 de petiţii în 2013

Instituţia Prefectului şi-a prezentat astăzi bilanţul activităţii pe anul trecut, prefectul Eugeniu Avram fiind lăudat de participanţi pentru profesionalismul de care a dat dovadă şi a modului în care s-a implicat în problemele ivite.

Prezenţi la bilanţ, deputatul Octavian Petric, primarul Dorel Coica şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, au avut doar cuvinte de laudă la adresa prefectului, spunând despre acesta că a fost echilibrat pe parcursul anului trecut.

Prefectul Eugeniu Avram a spus că raportul său nu putea fi unul pozitiv dacă nu ar fi colaborat atât de bine cu toate instituţiile din administraţia judeţeană.

Potrivit bilanţului, anul trecut au fost verificate 26.998 de hotărâri şi dispoziţii adoptate de consiliile locale sau ale primarilor din judeţ. Din cele 3.358 de hotărâri de consilii locale 42 au fost supuse procedurii prealabile iar cinci au fost atacate în Contencios Administrativ.

În cursul anului, din totalul de 618 petenţi, 443  au fost primiţi în audienţă de către conducerea  instituţiei, 127 au fost consiliaţi de către personalul din cadrul structurii de relaţii cu publicul şi 48 au fost îndrumaţi către alte instituţii sau  structuri MAI pentru competentă soluţionare.

Pe parcursul anului au fost înregistrate un număr de 2.021 petiţii, semnatarii sesizând probleme în următoarele domenii:

  – aplicarea legilor proprietăţii – 54,80%

  – probleme sociale – 26,40%

  – probleme edilitar – gospodăreşti – 8,40%

  – reclamaţii  împotriva  administraţiei publice locale şi/sau  a serviciilor  publice deconcentrate  – 4,20%

 –  alte probleme – 6,20%.