PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria Satu Mare se mută în fosta cazarmă militară

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunțat, astăzi într-o conferinţă de presă, că Primăria şi instituţiile subordonate se vor muta în fosta cazarmă militară, după ce s-a căzut la un consens cu Universitatea Babeş Bolyai (UBB), care ocupă momentan imobilul.

Edilul a prezentat astăzi presei birouri înghesuite din clădirea Primăriei în care lucrează până în 12 angajaţi pe locul a trei-patru persoane. Primăria a primit un răspuns de la conducerea UBB prin care universitatea este de acord să se mute în clădirea fostei Şcoli nr.5, dacă va primi sprijin financiar pentru reabilitarea acesteia.

Decizia este fermă, ne-am înţeles asupra sediului Şcolii nr. 5. Ei au făcut o vizită, am văzut că le-a plăcut, trebuie doar făcute nişte modificări. Primăria are nevoie de sediu, dorim să amenajăm primăria în clădirea unităţilor militare, acolo vor fi instituţiile Primăriei, Evidenţa Populaţiei, Poliţia Locală, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, tot ce ţine de conducerea Primăriei, pentru că cetăţeanul să vină într-un singur loc unde îşi poate rezolva problemele“, a declarat primarul.

Consiliul Local va aloca fonduri pentru amenajarea Şcolii nr.5, urmând ca UBB să se mute în noua locație până la începerea noului an universitar 2014-2015.

“Am primit de la d-l rector al facultăţii Babeş Bolyai un accept că sunt de acord să se mute cu condiţia să-i ajutăm să-şi reamenajeze spaţiul unde să se mute. Am discutat cu colegii din USL şi UDMR, o să găsim o soluţie prin Consiliul Local să putem să-i ajutăm să-şi reamenajeze spaţiul. 900 mp cred că sunt suficienţi pentru 270 de studenţi. Ei se mută în noul sediu până în septembrie, le-am cerut ca noul an 2014-2015 să-i găsească în noua locaţie”, a mai spus primarul.

Totodată, edilul a afirmat că a primit o adresă din partea Consiliului Județean prin care i se cere să elibereze anumite spații, dar a răspuns că acest lucru nu este posibil deoarece personalul este înghesuit și a informat conducerea județului că intenționează să părăsească de tot Palatul Administrativ. În glumă, primarul a spus că eventual birourile ar putea fi mutate în niște corturi, în Piața 25 Octombrie.

Deocamdată nu se știe exact de când primăria va funcționa în noul spațiu deoarece trebuie făcute mai multe lucrări iar clădirea este una veche.

Vreau să organizez viitoarea primărie foarte funcţională, accesibilitate maximă pentru cetăţean şi rapiditate în rezolvarea problemelor”, a conchis primarul.